Dānijas treneris: Spēli (1:10) pret Krieviju mēs ziedojām, domājot par Latviju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dānijas izlases galvenais treneris Janne Kārlsons pēc ceturtdien piedzīvotās sagrāves pasaules čempionāta A apakšgrupas spēlē pret Krieviju uzsvēra, ka neveiksmīgā cīņa pēc iespējas ātrāk ir jāaizmirst, kā arī jāuzlabo spēles disciplīna pirms piektdien gaidāmā mača ar Latvijas valstsvienību.

Dānijas izlase ceturtdien cieta pamatīgu zaudējumu pret Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krieviju, mājinieku pārākumu atzīstot ar rezultātu 1:10. Savukārt Latvijas un Dānijas izlases savā starpā tiksies piektdien plkst.20.15 un abām komandām šī būs ļoti nozīmīga spēle cīņā par vietu ceturtdaļfinālā.

«Krievijas izlase mums pasniedza ļoti labu hokeja mācību stundu, pēc kuras ir jāizdara secinājumi un jādodas tālāk, šo cīņu un rezultātu aizmirstot. Tajā pat laikā neslēpšu, ka spēli pret Krieviju mēs arī ziedojām, domājot jau par nākamo maču ar Latviju,» pēc ceturtdien aizvadītās cīņas žurnālistiem neslēpa Kārlsons.

Viņš arī uzsvēra, ka cīņā ar mājiniekiem viņa vadītā komanda pārāk daudz grēkojusi ar disciplīnas ievērošanu, nopelnot astoņus noraidījumus, no kuriem puse tika izmantota.

«Četrus vai piecus vārtus mēs ielaidām pēc tam, kad pretinieku zonā zaudējām ripu. To nedrīkst pieļaut nākamajā cīņā,» piebilda dāņu treneris.

Tikmēr komandas kapteinis Mortens Grēns, kuram šis ir jau 18.pasaules čempionāts pēc kārtas, atzina, ka krievi pa laukumu ir lidojuši. «Mēs paši ļāvām tā viņiem spēlēt, jo pieļāvām pārāk daudz kļūdu, zaudējot ripu, bet viņi ātros uzbrukumos mums gāja cauri un grieza mūsu zonā karuseli, kuru nespējām apstādināt. Tikai otrā perioda pirmajās desmit minūtēs spējām nedaudz krievus piebremzēt, taču pēc tam atkal sekoja kļūdas un noraidījumi. Šāda spēle pēc iespējas ātrāk jāaizmirst,» dāņu medijiem sacīja pieredzējušais uzbrucējs, kurš šajā čempionātā četros mačos ir izcēlies ar vienu rezultatīvu piespēli.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase šo čempionātu sāka atzīstami, trīs mačos pret spēcīgiem pretiniekiem gūstot divus punktus. Turnīra pirmajā mačā ar 1:2 papildlaikā tika piedzīvota neveiksme pret Zviedriju, bet pēc tam ar 3:4 pēcspēles metienos nācās piekāpties arī Čehijai. Pirmdien Latvija ar 0:4 kapitulēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās mājinieces Krievijas priekšā, savukārt trešdien Latvija ļoti dramatiskā duelī ar 4:5 piekāpās Šveicei, mača laikā spējot atspēlēties no 0:3 deficīta.

Tikmēr Dānija čempionāta ievadā ar 3:0 uzveica Norvēģiju, bet nākamajā mačā ar 2:5 piekāpās Zviedrijai. Otrdien dāņi trešajā periodā izlaida divu vārtu pārsvaru un pagarinājumā ar 2:3 zaudēja Šveicei, bet ceturtdien cieta smagu sagrāvi 1:10 pret Krieviju.

Latvija ar Dāniju augstākajā divīzijā spēkojusies trīs reizes. 2003.gadā tika izcīnīta uzvara ar 4:2, 2011.gadā pēcspēles metienu sērijā piedzīvots zaudējums ar 2:3, bet gadu vēlāk latvieši ar 0:2 piekāpās arī pamatlaikā.

Abās komandās ir pa vienam spēlētājam, kuri čempionātu noslēguši priekšlaicīgi. Latvijas izlasē tas ir Rēdlihs, bet Dānijas izlasei vairs nevar palīdzēt aizsargs Jespers Jensens, kurš mačā pret Šveici guva smadzeņu satricinājumu.

A apakšgrupas kopvērtējumā vadībā ar četrās spēlēs gūtiem 11 punktiem ir Čehija, kam divus punktus zaudē Krievija. Mājiniekiem ar astoņiem punktiem seko Zviedrija, bet ceturtā ar septiņiem punktiem ir Šveice. Piekto pozīciju ar pieciem punktiem ieņem Norvēģija, četrus punktus guvusi Dānija, kamēr pa diviem punktiem ir Latvijai un Kazahstānai.

Pēc spēles ar dāņiem sestdien Latvija samēros spēkus ar Kazahstānu, bet grupu turnīra noslēgumā nākamajā otrdienā spēlēs pret Norvēģiju.

Latvijas izlase pasaules čempionāta augstākajā divīzijā spēlē jau 20.gadu pēc kārtas. Piekto reizi komandu cīņā ved Leonīds Beresņevs, kurš februārī trešo reizi karjerā tika iecelts par valstsvienības galveno treneri. Viņam čempionātā palīdz Ģirts Ankipāns, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu