Franču delikatese Rīgas gaumē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Spožu uzvaru ULEB kausa izcīņā otrdien izcīnīja Latvijas basketbola čempionvienība Rīgas ASK, kas savā laukumā kā pa notīm apspēlēja Francijas kausa ieguvējus "Pau-Orthez".

Pa 14 punktiem gūstot Raitim Grafam un Dveinam Broilam, ASK šovakar "Arēnā" jau pirmajās desmit minūtēs deva izšķirīgu triecienu (22:8) vēl nesen vadošajam franču klubam un visā spēlē triumfēja ar 80:60!

Ramūna Butauta komandai pēc divām neveiksmēm šī bija pirmā uzvara un H grupas kopvērtējumā rīdzinieki nostiprinājās ceturtajā vietā.

Latvijas valstsvienības centrs Grafs šajā spēlē iemeta sešus no saviem 11 divpunktu metieniem, kā arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas. Broila rēķinā vēl arī četras bumbas zem groziem un trīs rezultatīvas piespēles.

Pirmos trīs ULEB kausa izcīņas punktus savā karjerā pret "Pau-Orthez" guva Latvijas U-18 valstsvienības līderis Dairis Bertāns (pa kreisi).
Pirmos trīs ULEB kausa izcīņas punktus savā karjerā pret "Pau-Orthez" guva Latvijas U-18 valstsvienības līderis Dairis Bertāns (pa kreisi). Foto: AFI

Pa 12 punktiem uzvarai pievienoja Sandis Valters (3p 4/6) un Ārons Bramlets, kura kontā arī astoņas bumbas zem groziem. Desmit punktus guva Gatis Jahovičs, bet Erika Sandersa rēķinā deviņi punkti un desmit atlēkušās bumbas. Sandis Buškevics - seši punkti, četras atlēkušās bumbas un divas piespēles.

Atlēkušās bumbas: ASK - 36, Pau Orthez - 32.

Pēc nedēļas ASK izbraukumā tiksies ar "Benetton", kas šodien viesos ar 79:84 zaudēja "Artland Dragons". Grupas līderi "BC Kyiv" piedzīvoja pirmo zaudējumu sezonā, ar 87:95 izbraukumā zaudējot "Lukoil Academic".

Trešo uzvaru sezonā G grupā izcīnīja Tallina "Kalev", kas savā laukumā ar 92:88 uzvarēja vācu "Ludwigsburg" un tagad kopvērtējumā dala pirmo vietu ar vēl divām komandām.

A grupā otrā uzvara leišu "Šiaulia", kas savās mājās ar 87:72 pārliecinoši pieveica "Guildford Heat" no Anglijas. Šauļi kopvērtējumā tagad ir nostiprinājušies ceturtajā vietā.

Kristapa Janičenoka Boloņas "Beghelli" viesos ar 66:99 kapitulēja Belgradas "Crvena Zvezda". Latvijas valstsvienības uzbrucējs zaudētāju labā guva tikai divus punktus 26 minūtēs. Viņa kontā arī divas piespēles un trīs pārtvertas bumbas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu