Beresņevs un Znaroks: Latvijas un Krievijas spēle ir tikai kārtējais mačs

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ARTYOM KOROTAYEV / TASS

Latvijas un Krievijas izlašu spēle pirmdien Maskavā notiks dienā, kad visa Krievija ar vērienu atzīmē tā dēvēto Uzvaras dienu jeb uzvaru Otrajā pasaules karā. Zinot šā brīža politisko noskaņojumu Krievijā, nemaz nepārsteidza, ka vietējie krievu žurnālisti jau vairākkārt ir akcentējuši, ka abu kaimiņvalstu mačs notiks tieši dienā, kad Sarkanajā laukumā krievu politiskās elites acu priekšā maršē armijas vienības.

Brīžiem rodas pārliecība, ka vietējiem hokeja kaislības ir palikušas otrajā plānā, galvenais Krievijai sasist Latviju 9.maijā. Skaidrs, ka pretējs rezultāts tiktu uztverta kā pilnīga izgāšanās un krievu hokejistu necieņa pret savas valsts kara veterāniem.

Jautājumu, vai gaidāmais mačs tik svarīgā datumā pret Krieviju būs īpašs, nācās uzklausīt arī Latvijas izlases galvenajam trenerim Leonīdam Beresņevam. Viņš no provokācijas izkļuva sveikā cienījami. «Tā būs kārtējā spēle šajā čempionātā,» noskaldīja treneris. Uzreiz sekoja jautājums: bet varbūt īpaša tāpēc, ka pretiniekus trenē Oļegs Znaroks, kurš savulaik spēlēja Beresņeva vadībā Latvijas izlasē, kā arī bija viens no viņa palīgiem? Beresņevs bija tikpat lakonisks. «Es nepievēršu uzmanību tam, kāds katrai komandai ir treneris.»

Interesanti, ka jautājums par 9.maiju un Latviju svētdien pēc mača ar Kazahstānu tika uzdots arī Znarokam. Atbilde bija līdzīga. «Mēs rīt spēlēsim par uzvaru un spēlētu par to arī jebkurā citā dienā un pret jebkuru citu komandu. Čempionātā visas spēles ir vienlīdz svarīgas, nav atšķirības, ar ko jātiekas.»

Tomēr to, ka 9.maija svinības krievu hokejistiem uzliek papildu slogu, neslēpa Znaroka palīgs Harijs Vītoliņš. «Mēs mēģinām to tik asi, kā vietējie žurnālisti, neuztvert, nejaukt sportu ar visu pārējo, bet, protams, hokejistiem tas ir spiediens, jo arī pagājušajā gadā, kad 9.maijā spēlējām pret baltkrieviem, tā bija. Lai kā mēģini no tā aiziet prom, visi lasa presi, ko katrs eksperts saka, ko politiķi saka, un tas kaut kur spēlētājos nosēžas,» Latvijas medijiem teica Vītoliņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu