Otrdien nosauks "Latvijas Gada balvas sportā 2011" nominantus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Otrdien, 6. decembrī, plkst. 14.00 Olimpiskajā sporta centrā Rīgā notiks preses konference par "Latvijas Gada balvas sportā 2011" ceremoniju, kurā kopā ar populāriem sportistiem tiks nosaukti visi nominanti, kā arī paziņots balvas par Mūža ieguldījumu ieguvējs, TVNET informēja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe-Vīksne.

Pasākumā piedalīsies vairāki iepriekšējo gadu Latvijas Gada balvas sportā laureāti - olimpiskais čempions BMX sportā Māris Štrombergs, kamaniņu braucēji olimpiskie vicečempioni Andris un Juris Šici un basketbolistes Gunta Baško-Melnbārde un Sabīne Niedola.

Tāpat pasākumā piedalīsies LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents un žūrijas komisijas priekšsēdētājs Andris Kalniņš, Latvijas Gada balvas sportā idejas autors, Igo Japiņa "Sporta aģentūras" direktors Igo Japiņš un "Latvijas Mobilā telefona" (LMT) prezidents Juris Binde.

2011. gads Latvijas sportā bijis spožām uzvarām un izciliem panākumiem bagāts, virkne sporta notikumu satricināja un lika straujāk sisties līdzjutēju un arī sporta sabiedrības sirdīm, vienoties prieka un traģisku zaudējumu asarās.

Starp gada spilgtākajiem notikumiem noteikti minams skeletonista Martina Dukura triumfa gājiens Pasaules un Eiropas čempionātos un uzvara Pasaules kausa izcīņā, ievērības cienīgs bijis šarmantās un talantīgās tāllēcējas Inetas Radevičas sniegums Pasaules čempionātā vieglatlētikā, kas vainagojās ar izcīnīto bronzas godalgu - Latvijas vieglatlētikai pirmo medaļu šāda līmeņa sacensībās kopš valstiskās neatkarības atgūšanas.

Nedrīkst aizmirst, ka šis gads mums nesis arī smagus zaudējumus un traģēdijas, diemžēl Latvijas sporta līdzjutējus vairs nepriecē dzelzs vīra Kārļa Skrastiņa sniegums hokeja laukumā, aizsaulē aizgājusi Latvijai pirmā olimpiskā čempione Inese Jaunzeme.

Šogad "Latvijas Gada balvas" sportā ceremonija notiks jau septīto reizi - balvu pasniegšana kļuvusi par gaidītu tradīciju un prestižu valsts mēroga sporta notikumu, kas 22. decembrī kinoteātrī "Splendid Palace" pulcēs Latvijas sporta zvaigznes, gada lielāko panākumu guvējus, daudzsološos jaunos talantus, kā arī Latvijas sporta dzīves vadītājus. Līdzjutēji ceremoniju varēs vērot tiešraidē Latvijas Televīzijas 1.kanālā, kā arī klausīties tiešo translāciju Latvijas Radio.

Arī šogad Gada balvu sportā saņems uzvarētāji 13 nominācijās, kurām pretendentus izvirzīja Latvijas Sporta federāciju padomes un Latvijas Olimpiskās vienības pārstāvji, kā arī Latvijas sporta žurnālisti, bet balvu ieguvējus noteiks īpaši veidota žūrijas komisija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu