Latvijas biatlonisti paliek ārpus 40 labāko sportistu pulka (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas biatlonisti sestdien sasniedza pieticīgus rezultātus Pasaules kausa izcīņas trešā posma, kas risinās Slovēnijas pilsētā Pokļukā, desmit kilometru sprinta sacensībās.

Labākais no Latvijas sportistiem bija Ilmārs Bricis, kurš ierindojās 70.vietā. Viņš divās šaušanās pieļāva trīs kļūdas un finišā uzvarētājam Bjērnam Ferijam no Zviedrijas, kas šāva nekļudīgi, zaudēja divas minūtes un 39,6 sekundes.

Cits Latvijas sportists Jānis Bērziņš šāva nekļūdīgi, tomēr viņa slēpojums nebija pietiekami ātrs, līdz ar to Bērziņš ierindojās 85.vietā, Ferijam zaudējot trīs minūtes un 21,6 sekundes.

Savukārt vēl viens Latvijas pārstāvis Rolands Pužulis ar divām kļūdām finišēja 98.pozīcijā, par gandrīz sešām minūtēm atpaliekot no uzvarētāja.

Līdz ar to neviens Latvijas sportists netika pie Pasaules kausa kopvērtējuma ieskaites punktiem, kurus saņem pirmo 40 vietu ieguvēji.

Sacensībās otro vietu izcīnīja Norvēģijas biatlonists Tarjeijs Bē, kurš kļūdījas vienu reizi un Ferijam zaudēja 5,1 sekundi. Savukārt trešajā vietā ierindojās vācietis Mihaels Graiss, kurš šāva nekļūdīgi un finišā uzvarētājam zaudēja 8,7 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējuma pirmais trijnieks pēc šīm sacensībām palika nemainīgs. Uz pirmo vietu ar 329 punktiem pakāpās Bē, otrais ar 306 punktiem ir cits norvēģis Ēmils Hegle Svensens, bet trešajā vietā atrodas vēl viens Norvēģijas sportists slavenais Ūle Einārs Bjērndālens, kuram ir 265 punkti. Savukārt Bricis ar 49 punktiem nokrita uz 43.vietu.

Bjērndālens sprinta sacensībās ieņēma 11.vietu, bet Svensens ierindojās 17.pozīcijā.

Sestdien notiks arī sieviešu 7,5 kilometru sprinta distance. No Latvijas sportistēm ar 32.numuru trasē dosies komandas līdere Madara Līduma, Gerda Krūmiņa startēs ar 73.numuru, bet Žanna Juškāne trasē dosies kā 82.

Kā ziņots, posms ceturtdien sākās ar individuālajām sacensībām. 20 kilometru distancē vīriešiem Bricis ierindojās 80.vietā, bet Bērziņš ieņēma 93.pozīciju.

Savukārt 15 kilometru sacensībās sievietēm Līduma ierindojās 47.vietā, Krūmiņa ieņēma 65.vietu, bet Juškāne finišēja 92.pozīcijā.

Posms svētdien noslēgsies ar jauktās stafetes sacensībām.

Kā ziņots, Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks deviņi posmi, bet pasaules čempionāts risināsies no 1. līdz 13.martam Hantimansijskā, Krievijā.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu