Kristaps Valters varētu atgriezties Latvijas izlasē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Basketbolists Kristaps Valters neizslēdz iespēju, ka nākamajā Eiropas čempionātā viņš atkal varētu palīdzēt Latvijas valstsvienībai, piektdien vēsta laikraksts "Diena".

Kā zināms, pēc 2009.gada Eiropas čempionāta Latvijas Basketbola savienība (LBS) komandas iekšējā režīma neievērošanas dēļ pieņēma kardinālus lēmumus diskvalificēt vairākus spēlētājus, bargāko diskvalifikāciju saņemot tieši Valteram, kurš izlasē nevar atgriezties trīs gadus.

Pēc saņemtās diskvalifikācijas Valters atzina, ka, visticamāk, vairs Latvijas izlasē nespēlēs.

Negaidīja diskvalifikāciju

"Tiešām negaidīju diskvalifikāciju, vēl jo vairāk tādēļ, ka biju jau [LBS ģenerālsekretāram Edgaram] Šnepa kungam pateicis - izlasē vairs nespēlēšu, viņš to labi zināja. Ar šo diskvalifikāciju tika nodarīts reāls kaitējums mūsu slavai, Spānijā man visi prasīja, vai esmu dzērājs. Tas viss ir Šnepa kunga pirksts, viņš gribēja mums nocirst galvu," pagājušajā gadā intervijā žurnālam "Klubs" stāstīja Valters. "Izcietīšu trīs gadu diskvalifikāciju un būšu priecīgs, ka vasarā beidzot varu normāli atpūsties un sagatavoties sezonai. Tas man nāks tikai par labu."

Laiks dziedē savainojumus

"Vasarā varu gan atpūsties, gan sagatavoties sezonai. Spēlējot katru gadu izlasē, organisms novājinās, un tad ir grūtāk atsākt sezonu klubos. Eiropas čempionāts parasti beidzas septembra vidū, un klubā ir jāielec otrajā vagonā," secina basketbolists, kurš šosezon Spānijas komandas Malgas "Unicaga" sastāvā 30 gadu vecumā debitēja ULEB Eirolīgā. "Piemērs ir Jānis [Blūms], kurš labi nospēlēja izlasē, bet atbrauca uz klubu, un tagad ir trauma. Pašam ir jānovērtē, cik daudz nepieciešama atpūta un cik daudz treniņi."

Valters ir gatavs apsvērt atgriešanos izlasē. "Ja mani ņems, tad noteikti izskatīšu šo variantu. Kāpēc ne, jo desmit gadu esmu spēlējis izlasē. Pēc 2009.gada attiecīgu cilvēku un notikumu dēļ biju izlēmis, ka nespēlēšu, negribēju vairs tur atrasties. Pagājis laiks, redzēsim."

Basketbolists uzsvēra, ka LBS piešķirtā diskvalifikācija viņam ir devusi pierādīt sevi. "Pierādīt, ka neesmu tāds, par kādu mani uzskata."

Sekojis līdzi Latvijas izlases gaitām

"Skatījos gandrīz visas spēles. Puiši bija malači," Valters ir iepriecināts par Latvijas izlases sniegumu šogad notikušajā Eiropas čempionāta finālturnīrā. "Jaunajiem basketbolistiem bija iespēja sevi pierādīt. Patīkami pārsteidza, ka viņi pietiekami labi izskatījās kā komanda. Domāju, ka tādā garā arī jāturpina."

Trešdien Valtera pārstāvētā "Unicaja" aizvadīja ULEB Eirolīgas spēli Kauņā, kurā sīvā cīņā ar 65:67 piekāpās vietējam "Žalgirim".

Šajā mačā Valters guva ne tikai 12 punktus, bet arī kājas traumu, kuras dēļ nevarēs doties laukumā aptuveni divas nedēļas. Intervijā vēl pirms mača Valters pauda prieku par savu veselības stāvokli, bet ar kopējo sniegumu šosezon nebija pilnībā apmierināts.

Pamazām forma uzlabojas

"It kā labi spēlēju, bet pats līdz galam nebiju apmierināts ar savu sniegumu, ar to, kā kustējos. Pamazām forma uzlabojas, un šobrīd jau tiešām sāku justies daudz labāk, drošāk un arī pārliecinošāk," teica basketbolists. "Forma ir tik laba, ka sniegumā pat nejūt slimību un mikrotraumu sekas."

Savukārt ceturtdienas vakarā veiktajās pārbaudēs Valteram konstatēts kājas muskuļa šķiedras plīsums. Sākotnējās prognozēs noteikts, ka viņš nevarēs spēlēt aptuveni divas nedēļas, bet sekmīgas atveseļošanās gadījumā šis laiks varētu būt arī mazāks.

Pilnīgi skaidrs, ka Valters nepiedalīsies nedēļas nogalē plānotajā Spānijas čempionāta spēlē, bet, visticamāk, viņš nevarēs iesaistīties arī pēc nedēļas gaidāmajā nākamajā ULEB Eirolīgas mačā, kurā "Unicaja" uzņems Vācijas komandu Bambergas "Brose Baskets".

Pašlaik ULEB Eirolīgas B apakšgrupas kopvērtējumā "Unicaja" ar trijām uzvarām septiņās spēlēs atrodas trešajā pozīcijā.

Tikmēr Spānijas čempionāta kopvērtējumā "Unicaja" ar septiņiem panākumiem deviņos mačos pašlaik atrodas trešajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu