Tikai sekmīgie varēs pārstāvēt basketbola valstsvienību (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Otrdien notikušajā Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdes sēdē tika noteikts, ka turpmāk, lai startētu kādā no jaunatnes basketbola valstsvienībām (U-14, U-16, U-18 un U-20), viens no priekšnoteikumiem būs sekmība mācībās, TVNET informē LBS.

Pēc šīs vasaras Eiropas čempionāta basketbolā vīriešiem LBS ir sākusi ceļu uz vērtību maiņu visu vecuma basketbolistiem un basketbolistēm. Viens no mērķiem ir atbildības palielināšana, pārstāvot Latvijas valstsvienību. Lai līderi basketbola laukumā varētu būt līderi arī ārpus tā, tiem vispirms ir jābūt sekmīgiem mācībās, līdz ar to LBS valde ir noteikusi, ka viens no priekšnoteikumiem dalībai Nacionālajā valstsvienībā būs sekmība mācībās.

''''Tikai viens no miljona kļūst par izcilu spēlētāju, kurš ar savu spēli rāda piemēru un iedvesmo citus. Tāpēc ir svarīgi, lai basketbola vidē veidotos ne tikai profesionāli basketbola spēlētāji, bet arī personības citās jomās – ārsti, žurnālisti, skolotāji un citu profesiju pārstāvji, kuri dzīves rūdījumu guvuši tieši basketbolā. Tikai rūpīgi un atbildīgi izturoties pret mācībām skolas solā, šos mērķus būs iespējams sasniegt,'''' skaidro Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

Atgādinām, ka tāpat LBS valdes sēdē par jaunatnes valstsvienību galvenajiem treneriem tika apstiprināti: U-20 jaunieši – Varis Krūmiņš; U-20 jaunietes – Mārtiņš Zībarts; U-18 jaunieši – Ziedonis Jansons; U-16 jaunieši – Raivo Otersons; U-16 jaunietes – Ainārs Čukste; U-14 jaunieši – Nikolajs Mazurs; U-14 jaunietes – Mudīte Zandere.

Līgumi ar valstsvienību treneriem tiks parakstīti tikai pēc LBS budžeta apstiprināšanas.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu