Butauts: Tā ir aizsardzības basketbola uzvara (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas basketbola čempionvienības galvenais treneris Ramūns Butauts pēc uzvaras ULEB kausa atklāšanas spēlē pirmdien atzina, ka šoreiz uzvarējis aizsardzības stila basketbols.

"Arēnā Rīga" ULEB kausa izcīņas atklāšanas spēlē ASK ar 77:58 pieveica Bulgārijas vienību "Lukoil Academic". Abām komandām tā bija pirmā tikšanās kopš 50. gadu beigām, kad divreiz pēc kārtas Eiropas klubu turnīra finālā ASK pārspēja "Academic" un izcīnīja prestižo trofeju.

"Tā ir aizsardzības basketbola uzvara. Pirms spēles teicu - ja spēsim viņus noturēt 60-70 gūto punktu robežās, tad uzvarēsim, jo pretinieki ir izteikti uzbrukuma basketbola piekritēji," spēles taktisko plānu atklāja Ramūns Butauts. "Bet tā ir tikai pirmā uzvara, un ceram tikpat veiksmīgi arī turpināt. Pēdējo spēli turnīrā gribētos aizvadīt pēc iespējas vēlāk pavasarī."

ASK galvenais treneris arī atzina, ka spēles sākums izvērtās nervozs lielās atbildības un spēles nozīmīguma dēļ. "Pēc video ierakstu izanalizēšanas arī neizskatījās, ka viņi ir tik atlētiski, taču otrajā puslaikā tikām galā ar viņu "garajiem". Mēs arī labi nospēlējām ar diviem "garajiem", ko darījām pirmo reizi sezonā. Otrais puslaiks nebija tik viegls, kā varbūt no malas izskatījās. Pretinieki jau paši savā grozā bumbu nemet un mums piespēles nedod."

"Beigās es pat biju dusmīgs uz puišiem, jo pēdējā pusotrā minūtē viņi atslābinājās. Es gribu, lai visi spēlē 40, nevis 39 minūtes," piebilda Butauts.

Savukārt "Lukoil Academic" galvenais treneris Zeļko Lukajičs uzsvēra, ka rīdzinieki pelnīti uzvarējuši atklāšanas spēlē. "Viņi visu maču aizvadīja augstā līmenī un agresīvi, īpaši labi nospēlējot aizsardzībā. Viņi bieži izmantoja dubulto segšanu ["double team"], ko mēs nevarējām pārvarēt, un mūsu uzbrukums "iestrēga"."

"Mums lielas problēmas sagādā arī vietējais čempionāts, kurā nav pietiekami daudz laba līmeņa komandu. Tas mums nenāk par labu, lai sagatavotos tik augsta līmeņa turnīram [ULEB kausa izcīņai]," vienu no neveiksmes faktoriem minēja Lukajičs.

"Pirmajā puslaikā mēs vēl nospēlējām pietiekami labi, taču otrajā zaudējām to koncentrēšanos. 22 kļūdas šādai spēlei arī ir par daudz. Bet tā bija pirmā spēle, tā jāizanalizē un jānovērš kļūdas," uzskata Lukajičs. Bulgārijas kluba treneris atklāja, ka pretinieku spēles stils pirms cīņas bija pietiekami izanalizēts, tomēr "dzīvajā katra spēle ir savādāka".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu