Kārlis Muižnieks nav gatavs strādāt ar Latvijas izlasi (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Basketbola speciālists Kārlis Muižnieks patlaban nav gatavs uzņemties galvenā trenera pienākumus kādā no Latvijas nacionālajām izlasēm, otrdien intervijā laikrakstam "Sporta Avīze" atzina pats Muižnieks.

"[Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs] Edgars Šneps man zvanīja, un bija pārrunas. Taču patlaban neesmu gatavs kļūt par kādas Latvijas izlases galveno treneri. Četrus gadus esmu tai veltījis, atdevis savas zināšanas, basketbola redzējumu un azartu. Šobrīd šāds darbs nav manu prioritāšu vidū. Atdevu izlasei, cik varēju, - kā sanāca, tā sanāca, lai arī uzskatu, ka nemaz tik slikti nebija ne rezultāti, ne izlases modeļi," sacīja Muižnieks, kurš šā gada augustā kļuva par Polijas kluba Sopotas "Trefl Sopot" treneri.

"Raugoties nākotnē, domāju, Latvijā ir pietiekami daudz labu treneru, un varbūt pienācis viņu laiks parādīt sevi un dot ieguldījumu Latvijas izlasē," piebilda Muižnieks. Viņš gan apsvērtu iespēju strādāt trenera palīga statusā. "Kā palīgs nekad neesmu atteicies. Ja kādam interesants mans padoms vai konsultācija - nav problēmu. Tā tomēr ir mūsu izlase, un man ir ļoti svarīgi, lai tā spēlētu labi un gūtu uzvaras."

Kā ziņots, Muižnieks kā galvenais treneris vadījis Latvijas vīriešu nacionālo izlasi divos Eiropas čempionātos 2005. un 2007. gadā un bijis Ainara Zvirgzdiņa palīgs Latvijas sieviešu basketbola valstsvienībā.

Pirms darba Polijā Muižnieks ārvalstu klubos nebija strādājis. No 1999.gada līdz 2007.gadam viņš trenēja vairākkārtējos Latvijas čempionus "Ventspils", bet pēc tam pusotru sezonu bija Rīgas "Barons"/LMT galvenais treneris.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu