"Misija fināls" - paliek spēkā. Vai jau šovakar? (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības panākumu - iekļūšanu Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā - jau šovakar Beļģijā var atkārtot arī mūsu sieviešu nacionālā komanda. Lai tā notiktu, kvalifikācijas cikla pēdējā spēlē mūsu dāmām šodien izbraukumā kaut ar viena punkta starpību jāuzvar beļģietes.

Uzdevums nav nereāls, un tajā pašā laikā panākums Beļģijā solās būt ļoti, ļoti grūti realizējams mērķis. To apliecināja abu komandu pirmā spēkošanās Rīgā, kad tikai pašā galotnē mūsu basketbolistes "izrāva" uzvaru ar 71:67.

Runas par Beļģijas basketbola straujo progresu patiešām nav pārspīlējums, un ja vēl lielā diena ir beļģu zvaigznei Annai Voutersai, tad šī komanda ir liels spēks. Lieku reizi to apliecināja arī Beļģijas izlases pārliecinošā uzvara savā laukumā ar 77:58 pār Slovākiju.

Tomēr pēdējā un turklāt izšķirīgā spēle ir kaut kas pavisam cits nekā ierindas mačs, un to pat nevar salīdzināt ar citām kvalifikācijas spēlēm. Šovakar pret Beļģiju mūsu "trīszvaigžņu" komandai ir jāiet uz "visu banku", bez spēku taupīšanas un ar maksimālu koncentrēšanos.

Ja tā notiks, tad sliktākajā gadījumā varbūt arī tiks piedzīvots zaudējums, taču, ja tas būs ar ne vairāk kā trīs punktu starpību, tad pastāv iespēja, ka mūsu komanda tik un tā izcīnīs pirmo vietu E grupā un bez raizēm kvalificēsies finālam. Protams, ar nosacījumu, ja Slovākija savā laukumā spēs revanšēties beļģietēm. Tad visām trim komandām būs vienāds uzvaru un zaudējumu skaits, bet latvietēm - labāka gūto un zaudēto punktu starpība savstarpējās spēlēs.

Mūsu komandas izredzes nebūs zemē metamas pat tad, ja šodien tiks zaudēts ar lielāku rezultāta starpību. Beļģijai pēdējā spēlē uzvarot arī Slovākiju, Latvijas izlase apakšgrupā ierindosies otrajā vietā un var iekļūt finālturnīrā kā viena no četrām labākajām otro vietu ieguvējām.

Liene Jansone (no kreisās) mēģina kavēt Beļģijas izlases līderes Annas Voutersas uzbrukumu.
Liene Jansone (no kreisās) mēģina kavēt Beļģijas izlases līderes Annas Voutersas uzbrukumu. Foto: AFI

Sliktākais scenārijs mūsu dāmām ir zaudējums ar lielu rezultāta starpību (vairāk nekā ar 12 punktiem) un savukārt slovākiešu "lielizmēra" uzvara pār Beļģiju (vismaz ar 26 punktiem), kas Latvijas valstsvienību var atstāt pēdējā vietā grupā. Tādā gadījumā vienīgā iespēja nokļūt uz nākamgad Itālijā notiekošo finālturnīru būs papildu kvalifikācijas turnīrs, kurā par vienu vienīgo ceļazīmi sacentīsies visas šā turnīra neveiksminieces. Vērtējot šo scenāriju, tomēr maz ticams, ka mūsu meitenes šodien varētu piedzīvot sakāvi, bet slovākietes sagraut beļģietes vismaz ar +26.

Latvijas un Beļģijas komandu duelis Kortrijkas pilsētā šovakar sāksies pulksten 21.00 pēc mūsu laika.

Latvijas valstsvienības sastāvs: Zane Eglīte, Santa Dreimane, Ilze Ose-Hlebovicka, Anete Jēkabsone-Žogota, Elīna Zīke, Gunta Baško, Zane Teilāne, Anita Teilāne, Liene Jansone, Ieva Kubliņa, Lāsma Jēkabsone, Aija Brumermane.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu