Līdumai 27.vieta PK pirmā posma sprinta sacensībās (7)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas izlases līdere Madara Līduma piektdien izcīnīja 27.vietu Pasaules kausa izcīņas biatlonā pirmā posma 7,5 kilometru sprinta sacensībās sievietēm.

Līduma pirmajā šaušanā kļūdījās vienu reizi, tomēr stāvus sašāva visus piecus mērķus, finišā uzvarējušajai somietei Kaisai Mekereinenai zaudējot divas minūtes un 13 sekundes. Vēl pēc otrās šaušanas Līduma atradās 35.vietā, tomēr pēdējos kilometrus veica ļoti ātrā tempā.

Līdz ar to Latvijas sportiste tika pie 14 punktiem Pasaules kausa ieskaitē.

Mekereinena šāva nekļūdīgi un uzvarēja ļoti pārliecinoši, otrās vietas ieguvēju Mirjamu Gesneri no Vācijas apsteidzot par 18,7 sekundēm, bet trešo vietu izcīnījusī baltkrieviete Darja Domračova jau zaudēja 47,1 sekundi.

Pārējās Latvijas sportistes svētdien paredzētajai iedzīšanai nespēja kvalificēties. Gerda Krūmiņa vēl pēc otrās šaušanas atradās 57.vietā, tomēr finišā ar vienu kļūdu šaušanā nespēja tikt augstāk par 68.pozīciju, Mekereinenai zaudējot trīs minūtes un 46,3 sekundes.

Savukārt Žanna Juškāne šaušanās kļūdījās divas reizes un finišēja 78.vietā 93 finišējušo dalībnieču konkurencē, no uzvarētājas atpaliekot par četrām minūtēm un 32,4 sekundēm.

Estersundā piektdien bija 20 grādu sals, un tikai stundu pirms starta tika oficiāli nolemts, ka sacensības notiks.

TVNET jau ziņoja, ka ka 15 kilometru klasiskajā distancē par uzvarētāju kļuva mājiniece Anna Karina Zideka, bet Latvijas sportistes ieņēma šādas vietas: Madara Līduma 64., Gerda Krūmiņa 88. un Žanna Juškāne 93.

Sestdien sprintā sacentīsies vīrieši (10 km), savukārt svētdien Estersundas trasē tiks aizvadītas iedzīšanas sacensības gan dāmām, gan kungiem.

Kopumā pasaules kausa izcīņā šosezon paredzēti deviņi posmi. Nākamais posms no 8. līdz 12. decembrim risināsies Austrijas pilsētā Hohfilcenē.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu