Biatlona sezonu ar uzvaru sāk Zideka, Līduma 64. vietā (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pirmajā Pasaules kausa (PK) izcīņas posmā biatlonā Zviedrijas pilsētā Estersundā Latvijas spēcīgākā biatloniste Madara Līduma 15 kilometru klasiskajā distancē ierindojās 64. vietā, bet par uzvarētāju kļuva mājiniece Anna Karina Zideka.

Zideka četrās šaušanās nepieļāva nevienu kļūdu un finišēja pēc 45 minūtēm un 26,1 sekundes.

Otrajā vietā ar divām kļūdām ugunslīnijā finišēja francūziete Marija Laure Brunē (+8,9 sekundes), bet trešajā pozīcijā ierindojās zviedriete Helēna Ekholma, kas uzvarētājai zaudēja 42,7 sekundes.

Līduma ar piecām kļūdām četrās šaušanās Zidekai piekāpās 6 minūtes un 42,9 sekundes.

Tikmēr citām Latvijas biatlonistēm rezultāti bija vēl pieticīgāki. Gerda Krūmiņa nesašāva sešus mērķus, kas distanci ļāva noslēgt 88. pozīcijā (+11:38,5), bet Žanna Juškāna ar tikpat kļūdām finišēja 93. vietā (+12:35,9).

Pirmais PK posms turpināsies ceturtdien, kad 20 kilometru klasisko distanci veiks vīrieši. Piektdien paredzētas sacensības sprintā sievietēm (7,5 km), bet dienu vēlāk sprintā sacentīsies vīrieši (10 km).

Savukārt svētdien Estersundas trasē tiks aizvadītas iedzīšanas sacensības.

Kopumā pasaules kausa izcīņā šosezon paredzēti deviņi posmi. Nākamais posms no 8. līdz 12. decembrim risināsies Austrijas pilsētā Hohfilcenē.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu