Beidzot atklāts slavenā Totilas jaunā jātnieka vārds (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Baumu un zīlēšanas maratonam ir pienācis gals, jo 30.novembrī no rīta īpašā preses konferencē, kas notika Paula Šokemoles ērzeļu stallī Mulenā (Vācijā), vācu jātnieks Matiass Aleksandrs Rats oficiāli presei prezentēja zirgu, ar ko viņš turpmāk jās. Protams, tas būs slavenais Totilas, kura pārdošana vācu zirgaudzētājam Šokemolem sacēla milzīgu ažiotāžu jāšanas sporta pasaulē.

Pilnā sacensību ietērpā 26 gadus vecais jātnieks, kurš Pasaules jāšanas spēlēs startēja Vācijas komandā, skanot Eras Ameno mūzikai, sēžot Nīderlandes siltasiņu ērzeļa Totilas mugurā, iejāja Šokemoles manēžā. Pēc neliela priekšnesuma un fotosesijas visas iesaistītās personas (Pauls Šokemole, Anna Katrīna Linsehofa, Klauss Martins Rats un Matiass Rats) bija gatavi preses konferencei.

Šokemole stāstīja, ka viņš apbrīno Totilas un kā kādā sarunā ar sievu aizsākās sapnis zirgu nopirkt. Bija zināms, ka zirgu būs iespējams nopirkt pēc Pasaules jāšanas spēlēm. Šokemole ar Totilas īpašnieku jau bija kontaktējies šā gada aprīlī. Arī pats Šokemole ir bijis sportists, tādēļ viņš ļoti labi saprotot Edvardu Gālu, kurš ar zirgu startēja pirms tā pārdošanas, bet pats jaunais zirga īpašnieks ir priecīgs, ka zirgs atrodas Vācijā, nevis ASV vai Apvienotajos Arābu Emirātos.

Rats stāstīja par saviem pirmajiem testa treniņiem ar Totilas, norādot, ka viņiem vienam pie otra bija jāpierod pamazām. Viņš sacīja, ka nav iespējams tā vienkārši uzkāpt zirgam mugurā un jāt. Visam esot jāsaskan, ko arī Rats mēģinājis panākt pirmajos mēģinājumos. Rats atzina, ka ir laimīgs un pateicīgs, ka var jāt ar šo zirgu.

Nenoliedzami jāt ar Totilas ir liela atbildība, bet šķiet, ka Rats ar to tiek lieliski galā. Viņš gatavojas ar Totilas startēt nākamā gada pavasarī. Rats sacīja, ka iepriekšējā Totilas jātnieka Gāla sasniegumi ir neiedomājami, bet viņam pašam būs daudz jāstrādā, lai ko tādu sasniegtu. Rats necer, ka pirmajās sacensībās gāzīs pasaules rekordus, bet viņš centīsies turpināt no tās vietas, kur Edvarda Gāla un Totilas kopīgās gaitas beidzās.

Iejādes superzvaigznes Totilas pārdošana Nīderlandes lielākajam pretiniekam iejādē – Vācijai - izraisīja daudz diskusiju. Jau gadiem ilgi Nīderlandes treniņu sistēma ir bijusi pakļauta Vācijas uzbrukumiem, bet tagad Vācija ir iegādājusies visdārgāko iejādes zirgu vēsturē, lai atkal varētu atkarot savu vietu iejādes reitingā. Interesanti, vai tas bija tikai Vācijas izmisuma solis, lai novājinātu savu mūžseno konkurentu, vai viņiem ir pamats uzskatīt, ka ar Totilas beidzot izdosies Nīderlandi apsteigt.

Rezultātā vien jāsaka, ka pašlaik uz Rotu skatās visa pasaule. Vai viņam izdosies sasniegt to pašu, kas izdevās Gālam? Vai visa pamatā bija tikai zirgs, vai arī jātnieks? Vai Totilas bez Gāla būtu kļuvis par pasaulē dārgāko iejādes zirgu? To rādīs laiks.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu