Kurtinaitis: Trūkst pieredzes, lai galotnēs spēlētu sekmīgāk (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Basketbola klubam "VEF Rīga" pagaidām trūkst pieredzes, lai cīņu galotnes nospēlētu pārliecinošāk, pēc sestdien piedzīvotā zaudējuma VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīra spēlē atzina Latvijas kluba galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā "VEF Rīga" ar 75:81 savā laukumā zaudēja Krievijas komandai Maskavas apgabala "Himki".

"Šai spēlei ļoti nopietni gatavojāmies, jo Rīgā atrodamies jau divas dienas," pēcspēles preses konferencē izteicās "Himki" komandas basketbolists Vitālijs Fridzons. "Pēdējā spēlē zaudējām galotnē, tāpēc bija ļoti svarīgi sajust uzvaras garšu."

"Galvenais, ka noturējām panākumu, kaut ceturtajā ceturtdaļā atļāvām pretiniekiem izpildīt brīvus metienus un saasināt cīņas gaitu. Tā nedrīkst spēlēt, tomēr šajā gadījumā svarīgākā ir izcīnītā uzvara," uzsvēra Fridzons. ""VEF Rīga" ir laba komanda, ko pierāda fakts, ka tā no 19 punktu deficīta spēja pietuvoties līdz pieciem punktiem."

Uz jautājumu, kā "VEF Rīga" klubam veiktos Krievijas superlīgas čempionātā, Fridzons atbildēja, ka Latvijas klubs nespēlētu slikti, tomēr konkrētu vietu atteicās nosaukt, jo šosezon Krievijā visas komandas ir ļoti līdzvērtīgas.

"No šīs spēles ieguvām vairākas labas lietas. Iemetām vairāk nekā 80 punktus, turklāt uzbrukām ar augstu precizitāti un arī izpildījām daudz rezultatīvu piespēļu, kas ir pamats tam, lai spēlē būtu sekmīgs rezultāts," teica "Himki" vienības galvenais treneris Serdžio Skariolo. "Svarīgi, ka komanda, lielāko mača daļu spēlējot bez traumu guvušā Kīta Lengforda, ieguva iespēju izpildīt daudz brīvu metienu."

"Šī bija smaga spēle, jo ir grūti atspēlēties no 20 punktu deficīta, tomēr ieguvām neatsveramu pieredzi. Esam jauna komanda un tas noderēs nākotnē," teica "VEF Rīga" komandas basketbolists Dereks Viljamss.

"Ar katru maču spēlējam arvien labāk, tomēr basketbolistiem joprojām ir nepietiekoša pieredze, lai pašas cīņas beigas nospēlētu pietiekoši pārliecinoši," Kurtinaitis pēc mača ar "Himki" komandu jau bija noskaņots daudz optimistiskāk nekā otrdien, kad vienība Eiropas kausa spēlē piekāpās Čehijas komandai Nimburkas CEZ.

"Šodien esmu apmierināts ar cīņu, jo basketbolisti sitās līdz pēdējam. Paliks tikai arvien labāk," uzsvēra Kurtinaitis. "Šodien cīnījās visi basketbolisti, tomēr nedaudz pietrūka meistarība. Spēlējam labi ar ULEB Eirolīgas komandām un tas dod cerību, ka esam uz pareizā ceļa."

"VEF Rīga" komandas galvenais treneris atzina, ka ir apmierināts ar mazajiem spēlētājiem, tomēr viņš gribētu sagaidīt rezultatīvāku spēli no garajiem basketbolistiem.

Kurtinaitis izteicās, ka vēlētos, lai vienībā ātrāk iejūtas jaunais leģionārs Čeins Gadsons.

"Es savas spēlētāja karjeras laikā nomainīju 15 klubus un man nebija problēmu iejusties jaunā komandā, tomēr ar amerikāņiem ir citādāk un viņiem nepieciešams laiks," atzina Kurtinaitis. "Gadsons ir perspektīvs, tomēr vēl neesmu iepazinis viņa raksturu. Biju cerējis, ka spēlētājs ātrāk iejutīsies komandā, tomēr pagaidām viņam klājas grūti. Mums tas jāpanāk pēc iespējas ātrāk, jo cik zinu, viņš ir dārgs spēlētājs."

"Ārzemnieki nāks un ies, tāpēc saku latviešu spēlētājiem, ka viņiem jārada komandas vēsture, tomēr pagaidām vienīgi Kristaps Janičenoks spēlē lieliski un pa 40 minūtēm katrā mačā," atzina Kurtinaitis.

Nākamajā mačā otrdien "VEF Rīga" Eiropas kausa turnīra spēlē izbraukumā spēkosies ar Spānijas klubu Seviljas "Cajasol". Arī šajā spēlē Latvijas klubam nevarēs palīdzēt Gatis Jahovičs.

"Jahoviča stila spēlētājs komandai ļoti pietrūkst, tomēr viņam ir muguras trauma un pret to nedrīkst apieties nenopietni," uzsvēra Kurtinaitis.

B apakšgrupas kopvērtējumā pēc sestdienas spēles "VEF Rīga" ar divām uzvarām piecās spēlēs ieņem ceturto vietu, bet "Himki" ar trijiem panākumiem četrās cīņās saglabāja otro pozīciju.

Kā ziņots, A apakšgrupā spēlē Krievijas klubi Maskavas CSKA un Kazaņas "Unics", Viļņas "Lietuvos rytas" no Lietuvas, Ukrainas vienība Dņepropetrovskas "Dņepr", Espo "Honka" no Somijas un Baltkrievijas čempionvienība "Minsk-2006".

"Dņepr", "Honka" un "Minsk-2006" šī ir debija VBL turnīrā.

Pēc grupu turnīra izspēles spēcīgākās sešinieku komandas automātiski iekļūs finālčetrinieka sacensībās, bet grupu otrās un trešās vienības sērijā līdz divām uzvarām izspēlēs ceturtdaļfinālu.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu