Sirmais un Stīpiņa-Brūvere triumfē Balvos

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: orient.lv

Nedēļas nogalē Balvu rajonā pie Kalnezera tika sadalīti medaļu komplekti Latvijas meistarsacīkstēs orientēšanās sportā vidējā distancē un stafetēs. Par uzvarētājiem vidējā distancē kļuva Iveta Stīpiņa-Brūvere no kluba "Viga" un Mārtiņš Sirmais no Madonas BJSS. Svētdien stafešu cīņā viņi palīdzēja savām komandām iegūt čempionu titulus arī klubu konkurencē.

Sestdien Balvos vidējās distancē Elites vīru grupā pārsteigumi izpalika, un pirmajā vietā atkal ierindojās Latvijas orientēšanās izlases pārliecinošais līderis Mārtiņš Sirmais (Madonas BJSS), 7 km garo distanci veicot 29 minūtēs, 39 sekundēs. Otro vietu izcīnīja Edgars Bertuks (Alūksne) ar finiša laiku 31:15, bet trešo – vēl viens no stabiliem Latvijas izlases vīriem Jānis Krūmiņš (Briksnis), kurš mežā pavadīja 32 minūtes 46 sekundes.

Latvijas čempions Mārtiņš Sirmais.
Latvijas čempions Mārtiņš Sirmais. Foto: orient.lv

Jāatzīmē arī ceturtās vietas ieguvējs, Madonas BJSS orientierists Gints Jubelis, kurš no spēcīgās godalgotās trijotnes atpalika tikai pusminūti, apsteidzot ne vienu vien ļoti spēcīgu, un distancēs sevi pierādījušu skrējēju.

Dāmu konkurencē savu pārspēku pār konkurentēm kārtējo reizi pierādīja pieredzējusi Iveta Stīpiņa-Brūvere no "Vigas", un 5,8 km veikšanai viņai vajadzēja 31 minūti 15 sekundes. Sudraba medaļu izcīnīja Dace Gaigala no ZVOC-Valmieras BJSS, uzrādot finiša laiku 32 minūtes, 55 sekundes, bet par bronzas godalgas ieguvēju kļuva Ieva Veģere, arī no kluba "Viga" – 33:02.

Svētdien Kalnezera apkaimē risinājās stafetes sacensības. Visaizraujošākā no orientēšanās disciplīnām arī šoreiz bija diezgan neprognozējama. V21, jeb spēcīgākajā grupā ātrākie bija Madonas BJSS vīri. Tas gan ir diezgan likumsakarīgi, jo komandā startēja Sirmais un Jubelis, kuri uzrādīja lieliskus rezultātus arī vidējā distancē. Otro etapu spēcīgajā Madonas komandā pārliecinoši veica jaunais un talantīgais Jubelis, nopietni piesakot sevi Elites vīru saimē.

Otrajā vietā, tikai nedaudz atpaliekot no pirmās, šoreiz ierindojas gados ļoti jaunie Alūksnes sportisti - Jānis Kūms un Atis Dandēns, un ar Bertuku trešajā etapā, par trim minūtēm apsteidzot pieredzējušos kluba "Purva Bridējs" vīrus. Bronzas ieguvēju komandā startēja Toms Veits, Guntars Šmitiņš un Kaspars Kārkliņš.

Savukārt stiprāko dāmu konkurencē - S21 - grupā zelta medaļas tika pieredzējušajai kluba "Viga" komandai, kurā startēja divas no vidējās distances medaļniecēm Ieva Veģere un Iveta Stīpiņa – Brūvere, un Lienīte Līce, kas veica otro etapu. Sudraba medaļas izcīnīja kluba "Purva Bridējs" dāmas Agnese Užule, Kristīne Veita un Kristīne Kokina, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa kluba "Sēlijas mežs" dāmu trio – Anna Brālīte, Irēna Brālīte un Ineta Purviņa.

Kopā Balvu puses mežos vidējā distancē uz starta līnijas izgāja 675 dalībnieki, lai mērotos spēkiem visdažādākajās vecuma un meistarības grupās.

Cīņa par Latvijas čempionu tituliem turpināsies 6. oktobrī, kad tiks sadalīti medaļu komplekti maratona distancēs, un 20. oktobrī ar cīņu par godalgām nakts orientēšanās trasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu