Spāņi briest nopietnai cīņai, LTV7 tirgojas... (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Kā intervijā vietējiem plašsaziņas līdzekļiem ir izteicies Spānijas futbola valstsvienības uzbrucējs Luiss Garsija, tad trešdien gaidāmajā Eiropas mesitarsacīkšu kvalifikācijas turnīra spēlē ar Latviju viņa komandai būs jāspēlē ar 120 procentu atdevi. Latvijas un Spānijas mačs trešdien notiks Ovjedo pilsētā.

"Pret Latviju mums būs jāatdod 120 procenti spēka. Mūsdienu futbolā nav vāju komandu. It īpaši izlašu līmenī," intervijā uzsvēra Garsija.

Kvalifikācijas turnīra F apakšgrupas kopvērtējumā Spānijas izlase ar 16 punktiem astoņās spēlēs ieņem trešo vietu. Līderpozīcijās atrodas Zviedrijas izlase, kam ir par trīs punktiem vairāk. Savukārt Latvijas futbolisti ar sešiem punktiem septiņās spēlēs ieņem piekto vietu.

Pagaidām vēl nav zināms, vai tiešraidē šo spēli translēs Latvijas Televīzijas 7. kanāls. Spānijas TV, kurai pieder tiesības uz spēles translāciju, no LTV ir pieprasījusi 52 710 latus. Vēlāk šo summu izdevās nokaulēt līdz 17 570 latiem, tomēr arī tā esot pārāk liela Latvijas apstākļiem. Sarunas esot plānots turpināt līdz pat trešdienas rītam.

Pēc Latvijas laika mūsu futbolistu tikšanās ar spāņiem sāksies tikai pulksten 23.00 vēlu vakarā.

Lai saglabātu cerības kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram, Spānijas izlase nedrīkst zaudēt punktus, kā tas notika pēdējā mačā ar Īslandi, kad viesos tikai pašās spēles beigās izrāva neizšķirtu 1:1.

"Brīžos, kad ticam, ka varēsim komandas viegli pārspēt, mēs pieļaujam milzīgas kļūdas. To parāda rezultāti," Spānijas Futbola federācijas mājaslapā internetā citēts izlases galvenais treneris Luiss Aragoness.

"Mums ir jāmācās no savām kļūdām un jāsāk spēle apņēmīgi, lai varētu jau spēles sākumā gūt ātrus vārtus," teica izlases spēlētājs Davids Alvelda.

Iepriekšējā spēlē saņemtās sarkanās kartītes dēļ Spānijas izlasei mačā ar Latviju nevarēs palīdzēt Anglijas kluba "Liverpool" pussargs Ksavi Alonso. Tomēr pēc diskvalifikācijas izciešanas sastāvā atgriezīsies citu Anglijas klubu "Arsenal" pārstāvošais pussargs Fransesks Favregass.

Abas komandas vēsturē ir tikušās trīs reizes. Divas reizes Latvija ir zaudējusi, bet viena spēle noslēdzās neizšķirti. Šajos trijos mačos Latvija nav guvusi nevienus vārtus.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē šā kvalifikācijas cikla laikā Rīgā Spānija izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2:0. Toreiz pirmā puslaika izskaņā vārtus guva Davids Villa, bet 60. minūtē precīzi sita Havjers Ernandess.

Kreisās kājas augšstilba muskuļa savainojuma dēļ arī pret spāņiem nespēlēs Latvijas valstsvienības pamatsastāva vārtsargs Aleksandrs Koļinko. Viņa vietā jau otro spēli pēc kārtas vārtos stāsies Andris Vaņins.

Komandu iespējamie sākumsastāvi aģentūras "Reuters" versijā:

Latvija - Andris Vaņins; Oskars Kļava, Deniss Ivanovs, Dzintars Zirnis, Kaspars Gorkšs; Vitālijs Astafjevs, Imants Bleidelis, Juris Laizāns, Andrejs Rubins; Māris Verpakovskis, Ģirts Karlsons.

Spānija - Ikers Kasiljass; Serhio Ramoss, Karloss Marhena, Huans Rodrigess, Mariano Pernija vai Hoans Kapdevilja; Hoakins Sančess, Davids Alvelda, Havjers Ernandess vai Fransesks Fabregass, Davids Silva; Davids Villa, Fernando Toress.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu