Uzvara, ko izcīnīja komanda!

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pirmo uzvaru Eiropas basketbola meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīrā ir izcīnījusi Latvijas sieviešu valstsvienība, kas sestdien Rīgā sīvā cīņā pieveica Beļģiju un saglabāja izredzes iegūt ceļazīmi uz Vecā kontinenta finālsacensībām.

Četrām komandas spēlētājām gūstot vismaz desmit un vairāk punktus, latvietes spēja apturēt Beļģijas komandas ofensīvu un izcīnīja ļoti svarīgu uzvaru ar 71:67

Pa ceturtdaļām - 22:16, 14:16, 19:23, 14:11. Liene Jansone mūsu komandā bija rezultatīvākā ar 16 punktiem, Anete Jēkabsone-Žogota uzvarai pievienoja 15 punktus un piecas rezultatīvas piespēles. Gunta Baško šajā spēlē izcēlās ar 14 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un četrām piespēlēm, bet desmit punkti, piecas atlēkušās bumbas un divi bloķēti metieni Zanes Teilānes rēķinā.

Ieva Kubliņa - septiņi punkti un deviņas atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas un piespēles, Ilze Ose-Hlebovicka - seši punkti.

Beļģijas izlases līdere Anna Voutersa guva 27 punktus un izcīnīja deviņas bumbas zem groziem.

Atlēkušās bumbas: Latvija - 37, Beļģija - 33.

Spēles sākumā abas komandas darbojās diezgan haotiski un sniegumā bija vērojamas vairākas kļūdas. Latvijas izlase pārsvarā bija vadībā, bet pārliecinošākā vadībā Latvijas basketbolistes izvirzījās ceturtdaļas beigās, kad divus trīspunktu metienu pēc kārtas realizēja Jansone, panākot 22:16 Latvijas labā. Otrajā ceturtdaļā Latvijas izlase savu pārsvaru palielināja līdz deviņiem punktiem (32:23), bet puslaiku pabeidza ar četru punktu pārsvaru.

Liene Jansone (no kreisās) aizsardzībā pret Beļģijas izlases līderi Annu Voutersu.
Liene Jansone (no kreisās) aizsardzībā pret Beļģijas izlases līderi Annu Voutersu. Foto: AFI

Otrā puslaika sākumā turpinājās sīva cīņa un Latvijas izlasei nekādi neizdevās rādīt vērā ņemamo pārsvaru. Veiksmīgi nospēlētās epizodes mijās ar ne sevišķi veiksmīgajiem posmiem un spēle ritēja praktiski punkts punktā. Trešās ceturtdaļas izskaņā belģietes izvirzījās vadībā ar viena punkta pārsvaru. Pēdējā ceturtdaļā nervoza un līdzīga cīņa turpinājās, bet galotnē, pateicoties Jēkabsones-Žogotas un Teilānes veiksmīgajai darbībai uzbrukumā, uzvaru svinēja Latvijas izlase.

Savā pirmajā spēlē izbraukumā Latvijas basketbolistes dramatiskā cīņā ar 72:73 zaudēja Slovākijai.

Nākamo spēli Latvijas izlase 16. septembrī, kad Rīgā tiksies ar Slovākiju, bet 20. septembrī kvalifikācijas pēdējā mačā izbraukumā Latvijas izlase spēlēs ar Beļģiju.

Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs piecu kvalifikācijas grupu uzvarētājas, kā arī četras labākās otro vietu ieguvējas. Pārējās izlases papildu turnīrā neilgi pirms Eiropas čempionāta finālturnīra cīnīsies vēl par pēdējo ceļazīmi uz Eiropas čempionātu.

2007. gada Eiropas sieviešu basketbola čempionāta finālturnīrs notiks Itālijā.

Latvijas valstsvienības sastāvs: Zane Eglīte, Santa Dreimane, Ilze Ose-Hlebovicka, Anete Jēkabsone, Elīna Zīke, Gunta Baško, Dace Cinīte, Zane Teilāne, Anita Teilāne, Liene Jansone, Ieva Kubliņa, Lāsma Jēkabsone, Aija Brumermane.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu