Sirmais - piektais ātrākais pasaulē! (20)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: orient.lv

Pasaules meistarsacīkstēs orientēšanās sportā svētdien Ukrainā augsto piekto vietu sprinta distancē izcīnīja Latvijas valstsvienības līderis Mārtiņš Sirmais. Kopš neatkarības atgūšanas tas ir visu laiku labākais Latvijas sportistu sasniegums pasaules čempionātos. Par sprinta čempioniem kļuva šobrīd labākie pasaules orientieristi – šveiciete Simone Nigli un francūzis Tjerī Guržo.

Ar startu vīriešu konkurencē svētdien sākās pasaules čempionāta medaļu izcīņa sprinta distancē, kurā startēja 45 spēcīgākie sportisti, kas iepriekš bija pārvarējuši kvalifikāciju. Cīņa par pirmajām vietām vīriešu konkurencē šoreiz izšķīrās sekunžu desmitdaļās. Visātrāk, ar rezultātu 14 minūtes un 44,0 sekundes, sprinta distanci veica pasaules ranga līderis francūzis Tjerī Guržo.

Mārtiņš Sirmais kārtējo reizi apliecināja savu piederību pasaules elitei.
Mārtiņš Sirmais kārtējo reizi apliecināja savu piederību pasaules elitei. Foto: orient.lv

Tikai nedaudz mazāk kā vienu (!) sekundi viņam zaudēja šveicietis Matiass Mercs – 14:44,9, kas attiecīgi izcīnīja sudrabu, bet bronza šoreiz zviedram Martinam Juhansonam – 15:03,6. Arī ceturtās līdz sestās vietas ieguvējus šķīra tikai sekundes desmitdaļas. Šveicietis Daniels Hubmans finišēja ar rezultātu 15:09,2, mūsu Mārtiņam Sirmajam – 15:09,5, bet sestās vietas ieguvējam čeham Tomasam Dlabajam - 15:10,2.

Pagājušā gada pasaules čempions sprintā zviedrs Emils Vigsteds šoreiz palika tikai septītajā vietā (15:15,2), savukārt otrs Latvijas orientierists Edgars Bertuks ar rezultātu 18:11,2 ieņēma 40. vietu.

Līdz šim labākais latviešu rezultāts pasaules meistarsacīkstēs bija Sirmā izcīnītā sestā vieta 2005. gadā Japānā.

Mārtiņš ar savu šīsdienas rezultātu bija apmierināts (vidējā distancē - 18. vieta) un drīz pēc finiša teica: "Beidzot vajadzēja koncentrēties un apdomīgi skriet! Tā arī izdarīju, tik fiziskā forma vēl nav atnākusi. Zinu, ka uz Pasaules karavīru čempionātu būs vēl labāk."

Sieviešu konkurencē sprinta disciplīnā šogad nepārspēta palika šveiciete Simone Nigli – rezultāts 12:06,9, un par 20 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju somieti Minnu Kaupi (12:26,6). 40 sekundes lēnāk par uzvarētāju skrēja bronzas laureāte - zviedriete Lene Eliasone (12:46,2).

Pagājušajā gadā sprintā negaidīti uzvarējusī jaunā Austrālijas sportiste Hanija Alstone šogad zaudēja Nigli apaļu minūti un ierindojās tikai devītajā vietā (13:26,9). Ātrākā latviete sprinta distancē bija Aija Skrastiņa, zaudējot līderei gandrīz divas minūtes un ar rezultātu 14:18,8 izcīnot 22. vietu. Zanda Abzalone ar rezultātu 15:45,1 ierindojās 41. vietā.

2006. gada pasaules čempionātā Dānijā vīru komanda – Edgars Bertuks, Jānis Krūmiņš un Mārtiņš Sirmais - izcīnīja septīto vietu stafetēs, bet tālajā 1989. gadā Latvijas sportiste Alīda Ābola (Zukule), skrienot PSRS izlases sastāvā, izcīnīja bronzas medaļu pasaules čempionātā Zviedrijā.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu