Blāns: Francijas izlasei trūkst izcilu spēlētāju (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas futbola izlases galvenais treneris Lorāns Blāns atzinis, ka valstsvienībā vairs nav tik izcilu spēlētāju kā agrāk.

1998. gadā Blāns, spēlējot Francijas izlases sastāvā, izcīnīja Pasaules kausu, bet 2000. gadā kļuva par Eiropas čempionu.

''Pašreiz mums nav neviena izcila spēlētāja nacionālajā komandā,'' viņš saka.

Treneris uzskata, ka tuvu izcilībai ir tikai Londonas ''Chelsea'' pussargs Florents Maluda un Minhenes ''Bayern'' spēlētājs Franks Riberī. Savukārt ''Arsenal'' vidējās līnijas spēlētājs Samirs Nasri strauji tuvojas šim līmenim.

''Mums tikai daži spēlētāji spēlē lielos klubos, tādēļ viņi ir procesā, lai kļūtu par izciliem futbolistiem. Jābūt pacietīgiem un jāpalīdz. Ja trīs vai četri spēlētāji atplauks lielajos klubos, tad tā būs laba platforma un spēcīga iezīme arī mūsu spēlei. Tas būtu pirmais solis, taču pašreiz esam tālu no tā.''

Tāpat Blāns norādīja, ka jaunajiem spēlētājiem vispirms vajadzētu labi padomāt, pirms piekrīt ambiciozo klubu piedāvājumiem, jo parasti tas beidzas ar sēdēšanu rezervē un izaugsmes apstāšanos, vēsta ''The Associated Press''.

Kā ziņots Blāns, kurš izlasē aizvadījis 97 spēles, jau pirms Pasaules kausa finālturnīra piekrita divu gadu līgumam ar Franciju.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu