Keins kļūst par pirmo amerikāni ar rezultatīvākā spēlētāja balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Svētdien noslēdzoties Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajai sezonai, čempiones Čikāgas «Blackhawks» uzbrukuma līderis Patriks Keins oficiāli kļuva par pirmo amerikāņu spēlētāju, kurš ieguvis Ārta Rosa vārdā nosaukto rezultatīvākā spēlētāja balvu.

Šajā sezonā Keins 82 spēlēs izcēlās ar 46 gūtajiem vārtiem un 60 rezultatīvām piespēlēm, tuvāko sekotāju Džeimiju Bennu no Dalasas «Stars», kurš bija rezultatīvākais pagājušajā sezonā, apsteidzot par 17 punktiem.

Ārta Rosa balva tiek pasniegta kopš 1947./1948. gada sezonas, un Keins kļuvis par pirmo ASV dzimušo hokejistu, kurš to ieguvis, turklāt viņš ir vien astotais ne kanādietis, kurš pie tās ticis, pievienojoties Stenam Mikitam (Čehoslovākija), Jaromīram Jāgram (Čehija), Jevgēņijam Malkinam (Krievija), Peteram Forsbergam (Zviedrija), Aleksandram Ovečkinam (Krievija), Dānielam Sēdinam (Zviedrija) un Henrikam Sēdinam (Zviedrija).

Kaut Keins kļuvis par pirmo Rosa balvas ieguvēju, viņš ne tuvu nav rezultatīvākais amerikānis sezonas laikā - 1992./1993. gada sezonā Bufalo «Sabres» pārstāvis Pets Lafonteins nopelnīja 148 punktus, tomēr rezultatīvāko spēlētāju sarakstā palika otrais aiz Mario Lemjē.

Kaut jau pirms pēdējās dienas kļuva zināmas visas Stenlija kausa izcīņas dalībnieces, tajā noskaidrojās Klusā okeāna divīzijas čempione - par to ceturto gadu pēc kārtas kļuva Anaheimas «Ducks», kas svētdien ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) izbraukumā uzveica visas līgas regulārās sezonas uzvarētāju Vašingtonas «Capitals».

Šajā sezonā «Capitals» 82 spēlēs tika pie 120 punktiem un bija pārliecinoši labākā līgā.

NHL Stenlija kausa izcīņa sāksies trešdien. Austrumu konferencē pirmajā kārtā Floridas «Panthers» tiksies ar Ņujorkas «Islanders», Tampabejas «Lightning» samēros spēkus ar Detroitas «Red Wings», «Capitals» sacentīsies ar Filadelfijas «Flyers», bet Pitsburgas «Penguins» spēkosies ar Ņujorkas «Rangers». Tikmēr Rietumu konferencē «Stars» spēkosies ar Minesotas «Wild», Sentluisas «Blues» centīsies apturēt līgas čempioni «Blackhawks», «Ducks» tiksies ar Nešvilas «Predators», bet Losandželosas «Kings» duelēsies ar Sanhosē «Sharks».

Kā zināms, latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» komanda ar 82 spēlēs izcīnītu 81 punktu ierindojās septītajā vietā Atlantijas okeāna divīzijā, savukārt Austrumu konferencē palika 14.pozīcijā.

«Sabres» Stenlija kausa izcīņā netika jau piekto gadu pēc kārtas, tomēr tā ir ievērojami progresējusi salīdzinājumā ar iepriekšējām divām sezonām, kad guva attiecīgi 52 un 54 punktus, paliekot pēdējā pozīcijā visā līgā.

Girgensons šosezon 71 spēlē guva septiņus vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles, nopelnot neitrālu lietderības rādītāju. Pērn, kad «Sabres» komandu trenēja Teds Nolans, latviešu uzbrucējs 61 spēlē iemeta 15 vārtus un tikpat reižu asistēja, savukārt savā NHL debijas sezonā Girgensons 70 mačos izcēlās ar astoņiem precīziem raidījumiem un 14 piespēlēm.

Tāpat šosezon NHL uzspēlēja vēl divi latviešu hokejisti - uzbrucējs Ronalds Ķēniņš Vankūveras «Canucks» rindās astoņos mačos pie rezultativitātes punktiem netika, nopelnot negatīvu lietderības rādītāju -1, bet vārtsargs Kristers Gudļevskis aizvadīja vienu maču ar «Lightning» komandu, kurā atvairīja 31 no 32 čempionu «Blackhawks» mestajām ripām, tomēr tika piedzīvota neveiksme pagarinājumā ar 0:1.

Zīmīgi, ka par līgas labāko vārtsargu regulārajā sezonā kļuva «Lightning» pirmais numurs Bens Bišops, kurš vidēji spēlē ielaida 2,06 ripas, kas bija labākais rādītājs līgā, bet atvairītie 92,6% metienu viņam deva otro vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu