Slakteris F2 pasaules čempionāta 1. posmā izcīna otro vietu (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

''Riga Powerboat Team'' pilots Uvis Slakteris šodien F2 pasaules čempionāta pirmajā posmā - Bahreinas "Grand Prix'' izcīnīja otro vietu. Gandrīz visu sacensību laiku saglabātās līderpozīcijas neveiksmīgas sagadīšanās dēļ Slakteris zaudēja tikai 7 apļus pirms finiša pagājušā gada vicečempionam itālim Aleksam Karellam (Alex Carella).

Finālbraucienu Slakteris uzsāka no trešās vietas, taču pēc perfekta starta Slakteris izrāvās vadībā. Uvja sekotājiem - ne Aleksam Karellam, ne britam Kolinam Dželfam (Colin Jelf), neizdevās Slakterim pietuvoties tuvāk par 300 metriem vēl nākamos 10 sacensību apļus.

Sākums bija izdevies, taču tad nesportisku rīcību izrādīja brits Ovens Dželfs (Owen Jelf). Viņš neļāva Uvim sevi apdzīt, lai arī atpalika par apli, tādā veidā pamatīgi samazinot Slaktera pārsvaru pār konkurentiem. Aizķeršanās ar Ovenu Dželfu Slakterim nav pirmo reizi – arī Pasaules Čempionāta posmā Rīgā viņš rīkojās līdzīgi. Tā kā sacensību tiesneši arī ir angļi, tad bija grūti izcīnīt protesta apstiprināšanu. „Rezultātu tas būtiski neietekmēja, taču tas bija principa jautājums,” komentē Uvis.

Alekss Karella no trešās vietas izvirzījās vadībā tikai septiņus apļus pirms finiša, brīdī, kad tika atcelts dzeltenais drošības karogs. Slakteris finišēja otrais; trešajā vietā palika pilots no Nīderlandes Johans Koenradi (Johan Coenradi); Bartlomejs Marseleks (Bartlomiej Marszalek), kurš Pasaules Čempionātā piedalījās pirmo reizi, palika ceturtais.

Par sacensību gaitu Slakteris komentē: „Gāja kā pa viļņiem. Sacensības bija labas un interesantas. Tā kā šis ir Pasaules Čempionāts, tad par otro vietu esmu ļoti priecīgs. Domāju, ka tas ir labs sākums, un jākoncentrējas uz nākamajiem posmiem.”

Tagad laivas tiek krāmētas konteineros ceļam uz Ēģipti, lai 6. un 7. novembrī piedalītos nākamajā F2 Pasaules Čempionāta posmā, kurš būs otrais no pieciem paredzētajiem. Pa šo laiku Uvis dziedēs Bahreinā gūto nopietno kājas savainojumu, kurš visa šī posma laikā viņam traucēja uzstādīt vēl labākus rezultātus.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu