Florbola izlase Rīgā gaidāmajā PČ spēlēs vienā grupā ar Zviedriju, Norvēģiju un Čehiju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: floorball.lv

Latvijas vīriešu florbola izlase decembrī Rīgā gaidāmajā pasaules čempionātā (PČ) spēlēs vienā apakšgrupā ar pašreizējo čempioni Zviedriju, kā arī Norvēģiju un Čehiju, noskaidrojās sestdien «Arēnā Rīga» notikušajā izlozē.

Latvija tika ielozēta B grupā, kur būs jāspēkojas ar pasaules čempioni Zviedriju, iepriekšējā pasaules čempionāta bronzas medaļnieci Čehiju, kā arī Norvēģiju, ko latvieši pirms diviem gadiem pārspēja cīņā par piekto vietu pasaules čempionātā.

Tikmēr A grupā spēkosies Igaunija, Vācija, Šveice un pasaules vicečempione Somija. C grupā sacentīsies Austrālija, Polija, Slovākija un Dānija, bet D grupā - Taizeme, Singapūra, ASV un Kanāda.

Čempionātā kopumā startēs 16 komandas. A un B grupās spēkosies pēc ranga astoņas spēcīgākās izlases, bet C un D grupās pārējās astoņas valstsvienības.

Divas labākās A un B grupu komandas automātiski kvalificēsies ceturtdaļfinālam, savukārt trešās un ceturtās vietas ieguvējas par vietu ceturtdaļfinālā spēkosies ar C un D grupu divām labākajām komandām.

Pasaules čempionāts Rīgā norisināsies no 3. līdz 11.decembrim.

Jau vēstīts, ka februāra vidū Latvijas Florbola savienība (LFS) vīriešu valstsvienības galvenā trenera amatā apstiprināja Normundu Gruncki, savukārt par viņa asistentiem kļuva Andris Pīlups un zviedru speciālists Mīkaels Hils.

Kā ziņots, pēc 2014.gada planētas meistarsacīkstēm pēc abpusējas vienošanās tika nolemts pārtraukt sadarbību ar somu speciālistu Īro Parviainenu. Viņš šajā amatā savulaik stājās tieši pēc Gruncka.

Pašlaik 44 gadus vecajam Grunckim šī ir atgriešanās pie izlases stūres, jo komandu viņš vadīja arī 2004., 2006. un 2008.gada pasaules čempionātos, kad tika izcīnīta attiecīgi sestā un divas reizes piektā vieta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu