Kivlenieks jauno Pasaules kausa sezonu atklāj ar 16.vietu Īglsā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas kamaniņu braucējs Inārs Kivlenieks svētdien ieņēma dalītu 16.vietu Īglsas trasē Austrijā notikušajās Pasaules kausa izcīņas jaunās sezonas pirmā posma sacensībās.

Pirmajā braucienā Kivlenieks uzrādīja vien 23.labāko laiku, bet otrajā tika pie 17.rezultāta, kas viņam ļāva uzlabot savas pozīcijas. Summā latvietis uzvaru izcīnījušajam Fēliksam Loham no Vācijas, kurš ir iepriekšējo trīs sezonu kopvērtējuma uzvarētājs, zaudēja 0,903 sekundes.

Kristaps Mauriņš sacensībās ierindojās 23.vietā, pirmajā braucienā tiekot pie 29.labākā laika, bet otrajā braucienā uzrādot 21.rezultātu. Viņš summā uzvarētājam zaudēja 1,157 sekundes.

Otro braucienu neveiksmīgi aizvadīja Artūrs Dārznieks, kurš pēc 19.vietas pirmajā piegājienā vēlāk uzrādīja vien 29.laiku un summā ierindojās 26.pozīcijā, zaudējot Loham 1,322 sekundes.

Vislabāko rezultātu pirmajā braucienā uzrādīja Latvijas komandas jaunākais dalībnieks Riks Kristens Rozītis, kurš atradās 18.vietā, tomēr otrajā braucienā viņš nefinišēja, netiekot pie ieskaitīta rezultāta. Salīdzinoši smagajā kritienā latvietis savainojumus neguva.

Lohs bija ātrākais abos braucienos, abos apsteidzot Dominiku Fišnalleru no Itālijas, kurš summā vācietim zaudēja 0,137 sekundes. Trešais abos braucienos un arī summā bija cits vācietis Andijs Langenhans, kurš savam tautietim piekāpās par 0,201 sekundi.

Abus braucienus sekmīgi veica kopumā 31 sportists.

Pirms tam Nāciju kausā piektdien iespēju piedalīties pamatsacensībās ieguva Dārznieks un Rozītis, kamēr Kivlenieks ar Mauriņu šādu izdevību bija ieguvuši jau automātiski.

Posma noslēgumā vēlāk svētdien norisināsies sprinta Pasaules kausa pirmās sacensības.

Jau vēstīts, ka sestdien Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Tīruma Pasaules kausa sezonas pirmajā posmā izcīnīja astoto vietu, kamēr 18. un 19.pozīcijā bija attiecīgi Ulla Zirne un Kendija Aparjode. Tikmēr kamaniņu divnieku ekipāža brāļi Andris un Juris Šici pēc neveiksmīga otrā brauciena bija 11.vietā, bet Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš piedzīvoja kritienu un izstājās.

Nākamie divi posmi jau risināsies Ziemeļamerikā, bet pēc gadu mijas gaidāmi vēl seši posmi. Savukārt šīs sezonas svarīgākās sacensības būs pasaules čempionāts, kas 14. un 15.februārī notiks Siguldā.

Šīgada Soču olimpiskajās spēlēs tieši kamaniņu braucēji izcīnīja divas no četrām Latvijas godalgām - Jura un Andra Šicu ekipāža bija trešā labākā divnieku sacensībās, bet Šici kopā ar Elīzu Tīrumu un Mārtiņu Rubeni izcīnīja bronzu arī komandu stafetē.

Savukārt pagājušās sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā vīriem Rubenis, Kivlenieks un Mauriņš ierindojās otrajā desmitā, brāļi Šici divnieku sacensībās bija devītie labākie, bet dāmām Tīruma ierindojās 15.vietā. Stafetes sacensībās Latvija ieņēma kopvērtējuma piekto vietu.

Starpsezonā no Latvijas izlases sportistiem savu karjeru noslēdzis vien pieredzējušais Rubenis, bet viņa vietā vīriešu izlasi papildinājis Rozītis. Iespējams, ka divkārtējais olimpiskais medaļnieks Rubenis sezonas gaitā pievienosies Latvijas izlasei, tomēr pagaidām vēl nav zināms kādā statusā.

Par Latvijas izlases galveno treneri šosezon kļuvis Kaspars Dumpis, kurš aizstājis ilgus gadus šajā amatā aizvadījušo Pēteri Cīmani.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu