Brāļiem Šiciem neveiksmīgs sezonas starts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pēc neveiksmīgi veiktā otrā brauciena Latvijas kamaniņu divnieku ekipāža brāļi Andris un Juris Šici sestdien ieņēma 11.vietu Pasaules kausa sezonas pirmajā posmā, kas norisinās Īglsas trasē Austrijā.

Pirmo braucienu brāļi Šici veica 39,860 sekundēs, kas tobrīd deva augsto ceturto vietu. Tiesa, otrais brauciens jau bija neveiksmīgs, jo tajā finišs tika sasniegts pēc 40,484 sekundēm, kas summā lika atkrist par vairākām vietām.

Otrajā braucienā latvieši spēja uzrādīt vien 16.ātrāko laiku.

Tikmēr par šī posma uzvarētājiem kļuva Tonijs Egerts un Saša Benekens no Vācijas, kuriem sekoja krievi Vladislavs Južakovs un Jurijs Prohorovs, uzvarētājiem piekāpjoties par 0,505 sekundēm. Trešie savukārt bija austriešu duets Peters Pencs/Georgs Fišlers, kuri pēc pirmā brauciena bija tikai septītie, taču veiksmīgi veica otro braucienu.

Brāļi Šici no Egerta/Benekena, kuri bija ātrākie abos braucienos, atpalika par 1,014 sekundēm.

Jau pirmajā braucienā kritienu piedzīvoja otra Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kuri tā arī nespēja sasniegt finišu.

Abas Latvijas ekipāžas jau automātiski bija kvalificējušās pamatsacensībām, piektdien nepiedaloties Nāciju kausa sacensībās.

Jau vēstīts, ka Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Tīruma sestdien Pasaules kausa sezonas pirmajā posmā izcīnīja astoto vietu, kamēr 18. un 19.pozīcijā bija attiecīgi Ulla Zirne un Kendija Aparjode.

Posma turpinājumā svētdien trasē dosies kungi, kā arī tiks aizvadītas sprinta Pasaules kausa pirmās sacensības.

Nākamie divi posmi jau risināsies Ziemeļamerikā, bet pēc gadu mijas gaidāmi vēl seši posmi. Savukārt šīs sezonas svarīgākās sacensības būs pasaules čempionāts, kas 14. un 15.februārī notiks Siguldā.

Šīgada Soču olimpiskajās spēlēs tieši kamaniņu braucēji izcīnīja divas no četrām Latvijas godalgām - Jura un Andra Šicu ekipāža bija trešā labākā divnieku sacensībās, bet Šici kopā ar Elīzu Tīrumu un Mārtiņu Rubeni izcīnīja bronzu arī komandu stafetē.

Savukārt pagājušās sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā vīriem Rubenis, Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš ierindojās otrajā desmitā, brāļi Šici divnieku sacensībās bija devītie labākie, bet dāmām Elīza Tīruma ierindojās 15.vietā. Stafetes sacensībās Latvija ieņēma kopvērtējuma piekto vietu.

Starpsezonā no Latvijas izlases sportistiem savu karjeru noslēdzis vien pieredzējušais Rubenis, bet viņa vietā vīriešu izlasi papildinājis Rozītis. Iespējams, ka divkārtējais olimpiskais medaļnieks Rubenis sezonas gaitā pievienosies Latvijas izlasei, tomēr pagaidām vēl nav zināms kādā statusā.

Par Latvijas izlases galveno treneri šosezon kļuvis Kaspars Dumpis, kurš aizstājis ilgus gadus šajā amatā aizvadījušo Pēteri Cīmani.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu