Dāmas sāk gatavošanos Itālijai

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ilmārs Znotiņš, Diena

Nākamās nedēļas sākumā gatavošanos Eiropas meistarsacīkšu finālturnīram sāks arī Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība. Uz pirmo treniņu komanda pulcēsies Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā 23. jūlijā.

Uz Latvijas nacionālās komandas pirmo koptreniņu ir uzaicinātas 13 spēlētājas - Anete Jēkabsone Žogota, Liene Jansone, Ieva Kubliņa, Elīna Babkina, Santa Dreimane, Aija Brumermane, Zane Eglīte, Zane Tamane (agrāk Teilāne), Anita Teilāne, Ieva Tāre, Dace Cinīte, Ilze Ose Hlebovicka un Dita Krumberga.

Pēc nedēļas viņām pievienosies arī starta piecinieka spēlētāja Gunta Baško, kā arī Elīna Zīke un viena no U-20 valstsvienības līderēm Aija Putniņa.

Latvijas nacionālās komandas galvenais treneris Ainārs Zvirgzdiņš.
Latvijas nacionālās komandas galvenais treneris Ainārs Zvirgzdiņš. Foto: Ilmārs Znotiņš, Diena

Pirmās pārbaudes spēles mūsu komanda aizvadīs Baltijas kausā, kas no 3. līdz 5. augustam notiks Tallinā. Mūsējo pretinieces būs Zviedrijas, Somijas un Igaunijas basketbolistes. No 15. līdz 22. augustam paredzēts turnīrs Ķīnā, kur pretī stāsies Ķīnas, Kubas un Kanādas valstsvienība.

No 31. augusta līdz 2. septembrim varēsim redzēt mūsu komandas spēles Rīgā ar spēcīgajām Spānijas, Francijas un Ķīnas komandām. Pēdējā pārbaude pirms čempionāta būs no 14. līdz 16. septembrim Beļģijā, kur Latvija spēlēs pret Beļģiju, Serbiju un Spāniju vai Kanādu.

Eiropas meistarsacīkstes no 24. septembra līdz 7. oktobrim notiks Kjeti provincē Itālijā, un grupu turnīrā Latvijai pretim stāsies Turcija, Čehija un kvalifikācijas turnīra uzvarētājas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu