Rīgas VEF zaudē "Ņižņij Novgorod" komandai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

Latvijas čempionvienība Rīgas VEF VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) A apakšgrupas spēlē sestdien izbraukumā samērā pārliecinoši ar rezultātu 88:102 (25:35, 20:34, 23:11, 20:22) zaudēja Krievijas komandai "Ņižņij Novgorod".

Rezultatīvākais Rīgas VEF komandā ar 24 gūtajiem punktiem bija Kortnijs Simss, kurš izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas, 19 punktus guva Dairis Bertāns, bet Sandis Valters izcēlās ar 14 punktiem.

Savukārt uzvarētājiem ar 20 punktiem palīdzēja Nemanja Protičs, bet pa 18 punktiem iekrāja Ivans Pauničs un Mihals Ignerskis.

Spēles pirmajās minūtēs minimālā vadībā vēl atradās Rīgas VEF komanda, tomēr turpinājumā mājinieki pakāpeniski palielināja pārsvaru, kas pirmās ceturtdaļas vidū sasniedza septiņus punktus (16:9). Nākamajās minūtēs rīdzinieki veica nelielu izrāvienu un pietuvojās līdz 15:18, taču ceturtdaļas galotni sekmīgāk aizvadīja "Ņižņij Novgorod" basketbolisti, iekrājot desmit punktu pārsvaru - 35:25.

Arī otrajā ceturtdaļā laukuma saimnieki pārliecinoši apspēlēja pretinieku aizsardzību, bet Rīgas VEF komandas sniegums uzbrukumā bija pabāls, līdz ar to "Ņižņij Novgorod" turpināja palielināt pārsvaru, kas otrās ceturtdaļas vidū sasniedza jau 19 punktus (53:34), bet pēc puslaika Rīgas VEF basketbolistiem bija 24 punktu deficīts - 45:69.

Trešo ceturtdaļu Latvijas klubs iesāka ļoti veiksmīgi un pirmajās piecās minūtēs ļāva pretiniekiem gūt tikai divus punktus, kamēr paši rīdzinieki sameta 16 punktus, rezultāta starpību samazinot līdz 12 punktiem (61:73). Tiesa, tuvāk Rīgas VEF gan neizdevās tikt, jo "Ņižņij Novgorod" komandai izdevās pāris veiksmīgi uzbrukumi pēc kārtas, bet pirms pēdējām desmit minūtēm rīdzinieki zaudēja ar 68:80.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā Rīgas VEF pietuvojās līdz desmit punktiem (70:80), taču atjaunot mača intrigu rīdziniekiem neļāva izdarīt pašu pieļautās kļūdas, ko savā labā sekmīgi izmantoja mājinieki un jau septiņas minūtes pirms spēles beigām tās liktenis jau bija izšķirts, jo "VEF Rīga" zaudēja ar 73:89. Līdz mača noslēgumam Latvijas klubam pretinieku pārsvaru būtiski neizdevās samazināt un cīņa noslēdzās ar pārliecinošu "Ņižņij Novgorod" komandas uzvaru -

Šajā spēlē Rīgas VEF komandai nevarēja palīdzēt Gatis Jahovičs, kurš pēc pārciestās ceļgala operācijas laukumā nevarēs apmēram četras nedēļas, kā arī Kristaps Janičenoks, kurš nedaudz apslimis.

Zīmīgi, ka savos iepriekšējos VBL turnīra mačos Rīgas VEF un "Ņižņij Novgorod" komandas spēja pieveikt Lietuvas čempionus Kauņas "Žalgiris" - rīdzinieki bija pārāki savā laukumā ar rezultātu 88:79, bet Krievijas klubs uzvarēja izbraukumā ar 92:86.

Jāpiebilst arī, ka "Ņižņij Novgorod" basketbolisti ir cita Latvijas kluba "Ventspils" pretinieki Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas grupu turnīrā.

A grupas kopvērtējumā "Ņižņij Novgorod" un Rīgas VEF komandas ar diviem panākumiem piecās aizvadītajās spēlēs šobrīd ieņem attiecīgi sesto un septīto vietu. Tāda pati uzvaru un zaudējumu attiecība ir arī "Žalgiris" basketbolistiem, kas ieņem astoto pozīciju.

Tikmēr A grupas līderpozīcijā ar četrām uzvarām četros mačos atrodas pagājušās sezonas turnīra čempioni Maskavas apgabala "Himki", kurus vada bijušais Rīgas VEF galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

Savukārt B grupā pašlaik sešas uzvaras sešās spēlēs izcīnījusi Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", kas vienīgā šajā grupā cīnās bez zaudējumiem.

VBL pamatturnīrā piedalās 18 komandas, kas divās apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tam katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, turklāt abu grupu uzvarētāji automātiski iekļūs finālčetrinieka turnīrā.

VBL regulārais čempionāts noslēgsies 2012.gada marta vidū.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu