Zaudējums spēlē, uzvara turnīrā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība starptautiskā pārbaudes turnīra pēdējā spēlē šodien Kauņā zaudēja Polijai, taču neatkarīgi no tā kļuva par šo sacensību uzvarētāju.

Lietuvas basketbola galvaspilsētā notikušajā spēlē latvietes šodien ar 69:78 atzina Polijas nacionālās komandas pārākumu, taču, pateicoties uzvarām pirmajos divos mačos, kļuva par šā pārbaudes turnīra uzvarētājām.

Otro spēli pēc kārtas rezultatīvākā mūsu komandā bija Liene Jansone, kuras kontā šoreiz 15 punkti un piecas atlēkušās bumbas. Anete Jēkabsone guva 14 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un četrreiz rezultatīvi piespēlēja.

Tā kā latvietes pirmajās divās spēlēs ar vienādu rezultātu 81:74 uzvarēja gan lietuvietes, gan ukrainietes, turpretim Polija mačos ar šīm komandām piedzīvoja zaudējumus, tad Aināra Čukstes trenētā Latvijas valstsvienība neatkarīgi no šīsdienas pēdējā mača Lietuva - Ukraina, kļuva par turnīra uzvarētāju.

Spēlē ar Ukrainu gūtā potītes savainojuma dēļ mūsu komandas rindās nespēlēja no visām pieredzējušākā - saspēles vadītāja Ilze Ose-Hlebovicka, kura, iespējams, būs spiesta izlaist arī nākamās pārbaudes.

Un tās būs jau no 5. līdz 7. augustam, kad gandrīz visas labākās Latvijas basketbolistes būs vienreizēja iespēja redzēt klātienē, jo nākamais pārbaudes turnīrs notiks tieši Rīgā, kur bez mājiniecēm piedalīsies arī spēcīgās lietuvietes, kā arī respektējamās Turcijas un Grieķijas izlase.

Visas spēles notiks jaunajā "Arēnā Rīga".

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru Latvijas basketbolistes sāks 6. septembrī, kad tiksies ar Slovākiju.

Latvijas nacionālās komandas sastāvs: Ilze Ose-Hlebovicka, Anda Eibele, Anita Mikāle, Anete Jēkabsone, Santa Dreimane, Elīna Zīke, Dace Cinīte, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Aija Brumermane, Inga Kvasņika, Lāsma Jēkabsone un Evija Āzace.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu