«Stirnu buks 2016»: Kā pareizi skriet kalnā?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Iestājoties pavasarim, aizvien vairāk cilvēku, rūpējoties par savu izskatu, fizisko un arī garīgo labsajūtu, izskrien kādu riksi pa pilsētu, tuvējo mežu, parku vai piedalās organizētos skriešanas pasākumos. Arī taku skriešanas seriāls «Stirnu buks 2016» mudina cilvēkus ieskriet, ienūjot vai iesoļot mežā, izbaudīt to, ko sniedz Latvijas daba, un māca būt saudzīgiem pret to!

Skriešana ir universāls sporta veids, tā nav sarežģīta un vairumam Latvijas iedzīvotāju ir pat vitāli nepieciešama!

Taku skrējienu seriāls «Stirnu buks 2016» tā dalībniekus ievedīs izcili ainaviskās vietās – Riekstukalna, Gaujas nacionālā parka, Ventas ielejas, Talsu pauguraines, Āžu kalna, Mākoņkalna un Beverīnas pilskalna mistēriju pilnajos un ainaviski bagātajos meža ceļos un taciņās, tomēr daudzus attur bailes – visticamāk taču būs jāskrien milzīgajos Latvijas kalnos jeb pauguros un graviņās!

Protams, uzskriet paugurā un noskriet no tā nav nemaz tik vienkārši! Tāpēc «Stirnu buks» jau laicīgi ir uzrunājis Latvijas orientēšanās izlases dalībnieku un «Stirnu buks» taku skrējienu regulāru laureātu Jāni Kūmu, kurš pastāstīja par savu pieredzē pārbaudīto skriešanas tehniku mežā.

Izrādās, gravitācija ne vienmēr apgrūtina skriešanu, reizēm pat palīdz! Arī kalnā skrienot jāpiedomā par ķermeņa pozu, lai skrietu efektīvāk! Arī rokas ir lielisks papildu instruments, lai nezaudētu līdzsvaru, traucoties lejup no kalna.

Pirms piedalies sacensībās, uzklausi, ko stāsta pieredzējis sportists un pamēģini atstrādāt savu kalnā/lejā skriešanas tehniku tuvākajā piemājas mežiņā. Bet 16.aprīlī tiekamies mežā - pirmajā taku skrējiena seriāla «Stirnu buks 2016» posmā Riekstukalnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu