Sirmajam līdz bronzai - 13 sekundes

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: orient.lv

Ventspilī ar sprinta sacensībām pirmdien startēja VII Eiropas meistarsacīkstes orientēšanās sportā - no rīta kvalifikācijas skrējieni un pēcpusdienā fināli gan sievietēm, gan vīriešiem. Dāmu konkurencē par uzvarētāju kļuva norvēģiete Anne Margrēte Hauskena, bet vīriešiem jau ceturto Eiropas zeltu pēc kārtas sprintā izcīnīja zviedrs Emīls Vingsteds. Latvijas komandā labākie bija abi līderi - desmitais Mārtiņš Sirmais un 19. Aija Skrastiņa.

Zviedrs Emils Vingsteds par Eiropas sprinta čempionu kļuva jau ceturto reizi pēc kārtas!
Zviedrs Emils Vingsteds par Eiropas sprinta čempionu kļuva jau ceturto reizi pēc kārtas! Foto: orient.lv

Pirmdienas rīta kvalifikācijas skrējienā visi sportisti tika sadalīti trīs grupās jeb priekšskrējienos. 17 ātrākie vīrieši un 17 sievietes no katra priekšskrējiena kvalificējās A finālam. Pārējie sportisti, kas neiekļuva starp labākajiem, pēcpusdienā piedalījās B finālā.

A finālā 3,3 km garo sprinta distanci ar 20 kontrolpunktiem vīriešiem visātrāk veica Emīls Vingstedts no Zviedrijas – 13 minūtes un 11 sekundes. Līdz ar to Vingstedts sprinta disciplīnā ir ieguvis zelta medaļas visos četros iepriekšējos Eiropas čempionātos kopš 2002. gada!

Dāmu sprinta sacensību pjedestāls. No kreisās uz labo - otrās vietas ieguvēja somiete Heili Jukola, čempione Anne Margrēte Hauskena no Norvēģijas un bronzas medaļniece zviedriete Helēna Jansone.
Dāmu sprinta sacensību pjedestāls. No kreisās uz labo - otrās vietas ieguvēja somiete Heili Jukola, čempione Anne Margrēte Hauskena no Norvēģijas un bronzas medaļniece zviedriete Helēna Jansone. Foto: orient.lv

Jāuzteic arī vēl tikai 18 gadus vecais Eiropas meistarsacīkšu debitants Zemgus Žagata no Rīgas, kas ir viens no jaunākajiem sportistiem valstsvienībā un arī pirmo reizi pārstāv Latvijas pieaugušo izlasi - 30. vieta ar rezultātu - 14:31. Vēl viens rīdzinieks un arī EM debitants Kalvis Mihailovs sprintā ierindojās 47. vietā (15:35).

Sievietēm finālā bija jāveic 2,5 km distance ar 15 kontrolpunktiem, un to visātrāk noskrēja norvēģiete Anne Margrēte Hauskena - 11 minūtes un 11 sekundes.

Latvijas komandas līderim Mārtiņam Sirmajam viena kļūda maksāja bronzas medaļu sprinta distancē.
Latvijas komandas līderim Mārtiņam Sirmajam viena kļūda maksāja bronzas medaļu sprinta distancē. Foto: orient.lv

Tajā pašā laikā arī trešās vietas ieguvēja zviedriete Helēna Jansone tikai trīs sekundes zaudēja otrajai vietai (11:17). No Latvijas valstsvienības finālam kvalificējās tikai Aija Skrastiņa, kura ar rezultātu 12:29 ierindojās 19. vietā.

Visu informāciju par Eiropas čempionātu var atrast "www.eoc2008.lv", informāciju un bildes par orientēšanās sportu meklējiet "www.orientesanas.lv".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu