«Biolars»/«Jelgava» nepārvar CEV Izaicinājuma kausa turnīra kvalifikācijas kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vicečempioni volejbolā «Biolars»/«Jelgava» CEV Izaicinājuma kausa turnīra kvalifikācijas kārtas atbildes spēlē trešdien savā laukumā ar 0-3 (19:25, 21:25, 16:25) zaudēja spēcīgajam Krievijas klubam Ņižņijnovgorodas «Guberņija», izstājoties no sacensībām.

Abos dueļos ar «Guberņija» komandu jelgavnieki līdz ar to piedzīvojuši zaudējumus trīs setos, trijos no tiem nesasniedzot 20 gūto punktu robežu.

Kā zināms, dueļa pirmajā mačā pirms divām nedēļām jelgavnieki aizvadīja cienīgu pirmo setu, tomēr cieta neveiksmi ar 0-3 (22:25, 20:25, 15:25). Lai sasniegtu nākamo kārtu, «Biolars»/«Jelgava» vienībai trešdien bija jāuzvar trijos setos, lai iegūtu iespēju tikt pie tā sauktā «zelta seta».

Uzvarētājs divu spēļu summā - «Guberņija» komanda - iekļuvusi sacensību 1/16 finālā, kur tiksies ar Bulgārijas klubu «Gabrovo», kas CEV kausa izcīņas 1/16 finālā divreiz trijos setos piekāpās Turcijas komandai Izmiras «Arkas».

«Biolars»/«Jelgava» Latvijas čempionātā uzvarēja 2012. un 2013.gadā, bet šogad pavasarī finālsērijā ar 1-3 piekāpās RTU/«Robežsardze» vienībai.

Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta - «Schenker» līgas - jaunās sezonas ievadā «Biolars»/«Jelgava» komanda tikusi pie 15 punktiem septiņās spēlēs, kas pašlaik kopvērtējumā dod sesto vietu.

Tikmēr «Guberņija» iepriekšējā sezonā izcīnīja piekto vietu spēcīgajā Krievijas čempionātā. Iepriekšējā sezonā «Guberņija» sacentās līmeni augstākajā CEV kausā, kurā ieguva otro vietu, finālā vien zelta setā zaudējot Francijas vienībai «Paris Volley».

Aizvadītajā sezonā CEV Izaicinājuma kausā piedalījās 51 komanda, sacensībās triumfējot Turcijas vienībai Stambulas «Fenerbahce Grundig».

Iepriekšējo reizi CEV Izaicinājuma kausā Latvijas komandas sacentās 2008./2009.gada sezonā, kad «Lāse-R»/«Rīga» un Kuldīgas «Elvi» izstājās jau pirmajā kārtā.

Tikmēr padomju laikos Latvijas komanda «Radiotehniķis» trīs reizes uzvarēja CEV Kausu ieguvēju kausā, kas tagad pazīstams kā CEV kauss.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu