NHL dala balvas: Krosbijam "hetriks"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ESPN.com

Par Nacionālās hokeja līgas aizvadītās sezonas vērtīgāko spēlētāju ceturtdien tika atzīts Pitsburgas "Penguins" uzbrukuma līderis Sidnijs Krosbijs. 19 gadus vecais talants ieguva arī Lestera Pērsona balvu kā visiespaidīgākais hokejists un Ārta Rosa balvu kā rezultatīvākais spēlētājs regulārajā čempionātā. Sezonas debitants - krievs Jevgeņijs Malkins.

Vēl uz sezonas vērtīgākā spēlētāja titulu kandidēja divi vārtsargi - Martins Brodērs no Ņūdžersijas "Devils" un Roberto Longo no Vankūveras "Canucks".

Sidnijs Krosbijs.
Sidnijs Krosbijs. Foto: EPA/AFI

"Jebkuram pēc šīs balvas iegūšanas ir jāpateicas tiem cilvēkiem, kas viņam palīdzēja tikt tik tālu. Manu vecāku upurēšanās, ceļoties agri no rītiem un veicot garus pārbraucienus. Viņiem noteikti pat prātā neienāca, ka es kādu dienu iegūšu balvu," teica Krosbijs.

Viens no Krosbija konkurentiem cīņā par šo balvu Brodērs atzina, ka jaunais talants ir pelnījis to godam. "Viņš ir divus gadus līgā un jau dominē tajā. Tāpat kā Veins Greckis, viņš palīdzēs NHL kļūt vēl labākai."

Brodērs gan tika pie balvas - viņu atzina par sezonas labāko vārtsargu.

Par NHL labāko debitantu tika atzīts talantīgais krievu hokejists, Krosbija komandas biedrs Jevgeņijs Malkins, par labāko treneri - Alēns Viņols no "Canucks", bet par labāko aizsargu - zviedrs Niklass Lidstrēms no Detroitas "Red Wings".

"Red Wings" krievu uzbrucējs Pāvels Dacjuks ieguva balvu par džentlmenisku raksturu laukumā, Karolīnas "Hurricanes" kapteinis Rods Brindamūrs tika atzīts par labāko aizsardzībā spēlējošo uzbrucēju, bet Monreālas "Canadiens" somu uzbrucējs Saku Koivu saņēma balvu par cilvēcisku attieksmi pret hokeju.

2007. gada ziema, Denvera. Kārlis Skrastiņš, saņemot balvu kā NHL "dzelzs aizsargs".
2007. gada ziema, Denvera. Kārlis Skrastiņš, saņemot balvu kā NHL "dzelzs aizsargs". Foto: ESPN.com

Bila Mastertona piemiņas balvu par neatlaidību, sportisko godīgumu un ieguldījumu hokejā ieguva Fils Kesels no Bostonas "Bruins".

Uz šo balvu bija izvirzīts arī Kolorādo "Avalanche" spēlējošais latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš, kurš šajā sezonā sasniedza jauno NHL aizsargu rekordu pēc kārtas aizvadīto spēļu ziņā, un tagad tieši viņam pieder tituls NHL "dzelzs aizsargs".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu