Pahars: Uzdevums spēlē ar Gibraltāru būs izcīnīt uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas futbola izlases uzdevums otrdien gaidāmajā pārbaudes spēlē pret Gibraltāru būs izcīnīt uzvaru, norādīja valstsvienības galvenais treneris Marians Pahars.

Latvijas izlase, kas nav guvusi uzvaru 13.spēlēs pēc kārtas, otrdien pretinieku laukumā plkst. 21 spēlēs pret Gibraltāru.

«Uzdevums spēlē ar Gibraltāru, kā vienmēr, uzvarēt. Secinājumi pēc iepriekšējā cikla ir daudz, bet negribu par to runāt, jo domājam tikai par rītdienas maču. Negribu teikt, ka šajā mačā gatavosimies nākamā cikla vājākajām komandām - mums nepieciešams uzvarēt spēli un nav tik svarīgi vai dominēsim laukumā vai nē,» pastāstīja Pahars.

Latvijas izlases treniņā pirmdien piedalījās visi spēlētāji, kaut arī dažiem futbolistiem ir mikrotraumas. «Ceru, ka gatavi spēlēt būs visi labākie. Vēl redzēsim, vai visi spēlēs, jo ir arī nelieli savainojumi,» atklāja valstsvienības galvenais treneris.

Latvijas izlase piektdien pretinieku laukumā pārbaudes mačā cīnījās neizšķirti 0:0 ar Slovākijas valstsvienību.

«Rezultāts 0:0 mūsu izlasei ir labs, jo pretinieks ir spēcīgs. Snieguma ziņā gan jāsaka, ka varējām kaut ko vairāk izdarīt uzbrukumā, tomēr aizsardzība bija augstā līmenī. Grūti pateikt vai nosēdāmies aizsardzībā par daudz - viņi izdarīja visu, lai tā notiktu, tas ir viņu līmenis. Viņu spēlētāji spēlē augsta līmeņa klubos, bet mēs darījām visu, lai dabūtu pozitīvu rezultātu,» norādīja Pahars.

Šajā mačā valstsvienības rindās debitēja 23 gadus vecais Jūrmalas «Spartaks» komandas pussargs Roberts Savaļnieks, kurš laukumā devās pamatsastāvā.

«Savaļnieks izskatās labi, pret Slovākiju izdarīja visu, ko prasījām. Vienīgi varbūt viņš varēja būt bīstamāks pēc stūra sitieniem. Šoreiz tas neizdevās, tomēr tā viņam bija pirmā spēle. Manuprāt, viņš nospēlēja pat ļoti labi,» uzskata Pahars.

Latvijas izlases sastāvu sestdien papildināja 18 gadus vecais aizsargs Valdislavs Sorokins, kurš pārstāv futbola klubu «Jelgava».

«Mums sastāvā bija vēl viena vieta, bet viņš sezonas sākumā izskatās labi nacionālajā čempionātā un arī U-21 izlases galvenais treneris viņu slavēja. Redzēsim, vai viņš debitēs jau rīt, bet jaunajiem puišiem galvenais ir būt šeit ar izlasi, parādīt sevi un gūt pieredzi,» sacīja Pahars.

Latvijas nav uzvarējusi kopš 2014.gada septembra, kad savā laukumā ar 2:0 pārbaudes mačā izdevās uzveikt Armēniju.

Savainojuma dēļ Latvijas izlasei nav pievienojušies Krievijas kluba Maskavas CSKA pussargs Aleksandrs Cauņa un Anglijas pēc spēka otrās līgas jeb «Championship» uzbrucējs Deniss Rakels. Viņu vietā uz izlasi izsaukti Latvijas virslīgas jaunpienācējas «Riga» pussargs Roberts Savaļnieks un «Jelgavas» pussargs Andrejs Kovaļovs.

Jūnija sākumā Baltijas kausa izcīņā Latvija tiksies ar Lietuvu un Igauniju, savukārt rudenī Mariana Pahara trenētā valstsvienība sāks 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīru. Latvijas izlase kvalifikācijā spēlēs vienā grupā ar Portugāli, Šveici, Ungāriju, Farēru salām un Andoru.

Latvijas izlase šī gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā savā grupā palika pēdējā, sestajā, vietā, desmit mačos četras reizes cīnoties neizšķirti un piedzīvojot sešus zaudējumus. Valstsvienība spēlēja vienā grupā ar Čehiju, Islandi, Turciju, Nīderlandi un Kazahstānu.

Latvijas futbola izlases kandidātu saraksts spēlei ar Gibraltāra komandu

Vārtsargi: Andris Vaņins («Sion», Šveice), Pāvels Šteinbors (Ammohostas «Nea Salamis», Kipra), Kaspars Ikstens («Jelgava»).

Aizsargi: Kaspars Gorkšs (Prāgas «Dukla», Čehija), Vitālijs Jagodinskis (Užhorodas «Hoverla», Ukraina), Mārcis Ošs (Zabžes «Gornik», Polija), Vladislavs Gabovs (Kelces «Korona», Polija), Gints Freimanis («Jelgava»), Vitālijs Maksimenko («Mattersburg», Austrija), Antons Kurakins («Hamilton Academica», Skotija), Kaspars Dubra (Borisovas BATE, Baltkrievija).

Pussargi: Artis Lazdiņš («Jelgava»), Roberts Savaļnieks («Riga»), Artūrs Zjuzins (Orenburgas «Gazovik», Krievija), Jānis Ikaunieks («Metz», Francija), Igors Tarasovs (Belastokas «Jagiellonia», Polija), Oļegs Laizāns («Riga»), Aleksejs Višņakovs («Rīgas Futbola skola»), Andrejs Kovaļovs («Jelgava»).

Uzbrucēji: Artjoms Rudņevs («Hamburger SV», Vācija), Valērijs Šabala (Jablonecas «Pribram», Polija), Artūrs Karašausks (Glivices «Piast»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu