Neizsīkstošā somu veiksme

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Trīs dienu laikā otro reizi ar identisku rezultātu 3:2 uzvarot ASV valstsvienību, pasaules hokeja meistarsacīkšu pusfinālā trešdien iekļuva Somijas hokejisti, kas dramatiskā cīņā šoreiz izrādījās pārāki pagarinājumā. Par vietu finālā somi spēkosies ar vieniem no galvenajiem turnīra favorītiem Krievijas izlasi.

Kvalifikācijas turnīrā 11. maijā Somija skandalozā un kautiņiem bagātā spēlē ar 3:2 izcīnīja uzvaru pamatlaikā, šorīt agri pēc Latvijas laika ziemeļnieki ar 3:2 svinēja uzvaru arī ceturtdaļfināla spēles pagarinājumā!

Uzvaras vārtus pagarinājuma ceturtajā minūtē guva Sami Lepisto. Somija pasaules meistarsacīkšu pusfinālā spēlēs jau trešo gadu pēc kārtas. 2006. gadā Rīgā bronza, 2007. gadā Maskavā - sudrabs.

Abas Somijas un ASV komandu tikšanās noslēdzās ar 3:2 par labu somiem, taču šo cīņu scenāriji bija atšķirīgi. Kvalifikācijas mačā Somija atspēlējās no 0:2, turklāt video tiesnesis ieskaitīja somu vārtus, kaut gan atkārtojumā bija labi redzams, ka ripa vārtos ielidoja no ārpuses pa caurumu tīklā...

Izšķirošais brīdis. ASV valstsvienības vārtsargs Roberts Ešs (pirmais no kreisās), somu uzbrucēja Saku Koivu (vidū) nosegts, nespēj reaģēt uz Sami Lepisto tālmetienu.
Izšķirošais brīdis. ASV valstsvienības vārtsargs Roberts Ešs (pirmais no kreisās), somu uzbrucēja Saku Koivu (vidū) nosegts, nespēj reaģēt uz Sami Lepisto tālmetienu. Foto: EPA/AFI

Šorīt somi pēc Toumu Rūtu un Jannes Niskalas gūtajiem vārtiem otrā perioda sestajā minūtē bija izvirzījušies vadībā ar 2:0 un šķietami jau varēja sākt gatavoties pusfinālam. Ritēja jau trešā perioda 16. minūte, kad amerikāņu snaiperim Filam Keselam beidzot izdevās pārspēt līdz tam necaursitamo Niklasu Bakstrēmu.

Bija pagājušās tikai 37 sekundes, kad ASV hokejisti paveica gandrīz neticamo - Drū Stafords skaitliskajā mazākumā panāca izlīdzinājumu 2:2!

Pagarinājumā veiksmīgāki tomēr izrādījās somi, un Lepisto ar metienu no zilās līnijas guva uzvaras vārtus un nodrošināja vietu pusfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu