Latvijas regbija izlase uzveic Andoru un garantē otro vietu apakšgrupā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas regbija izlase sestdien Eiropas Nāciju kausa (ENC) 2B divīzijas mačā izbraukumā uzveica Andoru, garantējot otro vietu apakšgrupā. Latvijas regbisti bija pārāki ar rezultātu 36:10 (12:0).

Maču Latvijas izlase iesāka agresīvi un jau ceturtajā minūtē nokļuva metra attālumā no piezemējuma zonas. Viesi turpināja dominēt un devītajā minūtē pašā laukuma centrā Emīlam Balodim izdevās veikt piezemējumu, pēc tam arī Robertam Davidsonam nekļūdoties realizācijā. Latvijas pārsvars nerimās un 15.minūtē viesi ieguva iespēju izpildīt soda sitienu praktiski pie pašas laukuma centra līnijas, bet tas lidoja nedaudz garām

Kaut Latvijas izlase vēl vairākas reizes bija ļoti tuvu piezemējumam, nākamos punktus izdevās gūt tikai 32.minūtē, kad bumbu aiz laukuma gala līnijas ienesa pieredzējušais Leno Bramanis. Realizācija šoreiz bija nesekmīga un rezultāts saglabājās 12:0. Neilgi pirms puslaika beigām pēc acīmredzamas pretinieka provokācijas Bramanis gan Latvijas izlasi atstāja mazākumā, tomēr pirmajās 40 minūtēs rezultāts vairs nemainījās.

Otrā puslaika ievadā, pat darbojoties mazākumā, Latvija nelaida pretiniekus pāri laukuma centram, bet pēc Bramaņa atgriešanās laukumā jau piektajā minūtē Gundars Grieķis ienesa trešo piezemējumu, turklāt šoreiz realizācijā Davidsons nekļūdījās un rezultāts kļuva jau 19:0. Vēl desmit minūtes vēlāk piezemējumu realizēja arī Valters Raņķis, līdz ar to Latvija garantēja bonusa punktu, kas pienākas par četriem piezemējumiem.

Puslaika vidū beidzot pirmais uzbrukums izdevās arī Andorai, kas turklāt spēja veikt arī piezemējumu, samazinot deficītu līdz 5:26. Drīz vien Davidsons iesita sodu, bet Latvijas piekto piezemējumu ienesa pats anglis un Latvijas pārsvars sasniedza jau 31 punktu (36:5). Atlikušajās minūtēs Andorai izdevās veikt vēl vienu piezemējumu, bet Latvija tāpat guva drošu panākumu ar 36:10 un jau pirms pēdējā mača garantēja vismaz otro vietu grupā.

2B divīzijā pārliecinoša līdere ir Lietuva, kas sešās spēlēs guvusi 30 punktus, garantējot sev pirmo vietu. Latvija septiņās spēlēs iekrājusi 24 punktus, bet Andorai ir 12 punkti, Pie deviņiem punktiem tikusi Kipra, kamēr Ungārija punktus nav izcīnījusi, ieņemot pēdējo - piekto - vietu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja izlases menedžeris Oļegs Voroņins, Latvijai tomēr nebūs pārspēles, jo no nākamā cikla mainīsies izspēles kārtība un komandas būs sadalītas pēc ģeogrāfiskā principa. Jau tagad zināms, ka Latvijai pretim būs Zviedrija, Lietuva, Ungārija un, visticamāk, arī Čehija.

Pirmajā aplī Latvija savā laukumā piekāpās Andorai ar 5:14. Savukārt pirms tam izlases bija tikušās vēl četras reizes. 2006.gadā Latvija uzvarēja viesos ar 34:21 un 2007.gadā mājās ar 20:9. Iepriekšējā ciklā abās spēlēs 2013.gadā Andora ar 22:11 uzvarēja mājās un ar 22:19 Jelgavā.

Pēcāk Latvija 16.aprīlī spēkosies arī pret Lietuvu, dueli aizvadot savā laukumā un tādējādi noslēdzot Eiropas Nāciju kausa divu gadu ciklu.

Latvija šiem mačiem sāka gatavoties 10.martā, bet šoreiz vienības sastāvā nav Krievijas klubu Krasnojarskas «Jeņisej» pārstāvošie Uldis Saulīte un Jurijs Baranovs.

Pērn novembrī Latvijas izlase uz vienu gadu pagarināja līgumu ar galveno treneri Sergeju Lisko no Krievijas.

Lisko vadībā 2015.gadā Latvijas izlase pavasara ciklā Eiropas Nāciju kausa (ENC) 2B divīzijas turnīrā zaudēja Lietuvai un Andorai, taču rudens ciklā guva visai pārliecinošas uzvaras pār Ungāriju un Kipru, nostabilizējoties otrajā vietā aiz jau pirmo vietu garantējušās Lietuvas.

Tikmēr Andora turnīru iesāka ar diviem zaudējumiem, piekāpjoties Lietuvai un Kiprai, bet pēc tam tika uzvarētas Ungārija un Latvija. Otro apli andorieši sāka ar vēl vienu zaudējumu Lietuvai, bet novembrī pieveica Kipru.

Iepriekšējā Eiropas Nāciju kausa ciklā Latvija ieņēma otro vietu 2B divīzijā, kas ļāva piedalīties pārspēlē par atgriešanos 2A grupā, tomēr tajā 2014.gada vasarā sīvā cīņā ar rezultātu 10:16 tika zaudēts Horvātijai.

ENC 2B divīzija ir Eiropas regbija piektais no astoņiem līmeņiem, kurā komandas sadala vietas nosacītā rangā no 24. līdz 28.vietai. Ārpus konkurences ir Sešu nāciju turnīrs, kurā dalībnieku sastāvs nemainās. Seko 1A un 1B divīzijas, kur katrā ir pa sešām komandām, bet četrās otrajās divīzijās - A, B, C un D - ir pa piecām komandām. Pārējās komandas cīnās ENC trešajā divīzijā.

Latvijas izlases sastāvs mačam pret Andoru:

Guntis Cirša, Kārlis Garokalns, Viktors Silvoniks, Leno Bramanis, Andris Andersons, Krists Krūskops, Emīls Balodis, Toms Asejevs, Andžejs Zarakovskis (visi - «Miesnieki»), Gundars Grieķis, Mārtiņš Rundāns, Reinis Pepa, Valters Raņķis, Vigo Valdavs (visi - «Livonia»), Māris Streikišs, Ruslans Kotļevs, Mārtiņš Bokišs, Ingus Aivars (visi - «Eži»), Mārtiņš Bērziņš, Dāvis Bajārs, Jānis Kaucis (visi - «Fēnikss»), Roberts Davidsons («Wharfedale», Anglija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu