Sanantonio! Vai tomēr Fīniksa?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Pēc dramaturģijas, spriedzes un spēlētā basketbola līmeņa finālmačam atbilstošajā Nacionālās basketbola asociācijas ceturtdaļfināla sērijā starp Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandām - tuvojas atrisinājums. Piektajā mačā uzvaru pretinieku laukumā sīvā cīņā svinēja "Spurs" un tieši viņi tagad ir kļuvuši par galvenajiem pretendentiem uz iekļūšanu pusfinālā, jo sestā spēle notiks Tima Dankana un Co mājās Teksasā.

Vakar Arizonas štata Fīniksā "Spurs" vīri teicami aizvadīja mača pēdējās 36 sekundes, kurās Francijas valstsvienības uzbrucējs Boriss Diā vispirms trāpīja no tālienes, bet argentīnietim Emanuelam Žinobilī un Maikam Finlijam roka nenotrīcēja no soda līnijas - 88:85.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Spurs" tagad ir priekšā ar 3-2.

Emanuels Žinobilī.
Emanuels Žinobilī. Foto: EPA/AFI

Kanādas basketbola "superstārs" un "sauļu" dzinējspēks Stīvs Nešs 11 sekundes pirms pamatlaika beigām vēl gan panāca 83:84, tomēr soda metienu taktiskajā cīņā perfekti izrādījās viesi no Teksasas.

Žinobilī visā spēlē guva 26 punktus, bet Dankans izcēlās ar 21 punktu un 12 atlēkušajām bumbām. Zaudētāju rindās Šons Merions izcēlās ar 24 punktiem un 17 bumbām zem groziem, Neša rēķinā - 19 punkti un 12 rezultatīvas piespēles.

Uzvaras svinības par godu iekļūšanai pusfinālā pagaidām vēl ir jāatliek Klīvlendas "Cavaliers" komandai, kas sērijā esot vadībā ar 3-1, vakar savā laukumā ar 72:83 zaudēja Ņūdžersijas "Nets". Klīvlendas klubs aizvien ir vadībā sērijā ar 3-2, taču tagad jāspēlē būs Ņūdžersijā, kur Džeisons Kids un Co ir īpaši ciets rieksts.

2007. gada 16. maijs, Fīniksa. "Spurs" aizsardzības mūrim cauri izlauzies "Suns" līderis Stīvs Nešs (centrā). Pa kreisi - Tonijs Pārkers, pa labi - Emanuels Žinobilī.
2007. gada 16. maijs, Fīniksa. "Spurs" aizsardzības mūrim cauri izlauzies "Suns" līderis Stīvs Nešs (centrā). Pa kreisi - Tonijs Pārkers, pa labi - Emanuels Žinobilī. Foto: EPA/AFI

Kids piektajā spēlē uzvarētāju labā guva 20 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un sešreiz rezultatīvi piespēlēja. 15 punktus guva Ričards Džefersons, bet Vinss Kārters izcēlās ar 12 punktiem, sešām bumbām zem groziem un desmit rezultatīvām piespēlēm.

Zaudētājiem Lebrona Džeimsa kontā 20 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un piecas piespēles, bet lietuvietis Židrūns Ilgausks guva 16 punktus un izcīnīja sešas bumbas zem groziem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu