Dāvis Ivanovs: jābrauc rūpnīcas komandā, lai varētu iekļūt desmitniekā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Pastars

Lai pasaules čempionātā motokrosā prestižākajā MXGP klasē varētu iekļūt labāko desmitniekā, ir jāstartē rūpnīcas komandā, uzskata Latvijas motokrosa kluba «MX Moduls» braucējs Dāvis Ivanovs.

Jau vēstīts, ka «MX Moduls» sācis sadarbību ar «Yamaha» vienīgajiem izplatītājiem Latvijā «KS14», ko vada pieckārtējais pasaules čempions motokrosā blakusvāģu klasē Kristers Serģis.

Šogad «MX Moduls» pamatsastāvā startēs trīs sportisti - Ivanovs, Kārlis Sabulis un Kristiāns Freimanis. Ivanovs un Sabulis sacensībās piedalīsies ar «Yamaha» firmas motocikliem, bet Freimanis ar KTM.

«MX Moduls» vadošais braucējs Ivanovs šosezon plāno startēt trijos pasaules čempionāta posmos - 28.martā Valkensvārdē (Nīderlandē), 1.maijā Ķegumā un 8.maijā Teičentālē (Vācijā).

«Valkensvārdē pieteikušies daudzi braucēji. Ja akceptēs manu dalību, startēšu tur. Vēl plānots braukt arī Ķegumā un Teičentālē. Skatīsies, kā ies, varbūt nobraukšu vēl kādu posmu, ja būs brīva nedēļa. Tas atkarīgs gan no maniem rezultātiem, gan no kalendāra. Šogad plānā ir ļoti daudz sacensību. Jābrauc Latvijas čempionātā, Superkausā, Dānijas un Zviedrijas čempionāta posmos,» aģentūrai LETA pastāstīja Ivanovs.

Iepriekš «Moduls» valdes priekšsēdētājs Māris Martinsons komandas rīkotajā preses konferencē pauda cerību, ka Ivanovs kādā no pasaules čempionāta posmiem varētu iebraukt labāko desmitniekā. Pats sportists atzīst, ka tik labu rezultātu būs ļoti grūti uzrādīt.

«Lai pasaules čempionātā varētu iebraukt desmitniekā, jābrauc rūpnīcas komandā. MXGP klasē ir ļoti spēcīgi braucēji. Ir tādi, kuri pirmajā braucienā ieņem 15.vietu, bet otrajā brauc pa priekšu - ļoti spēcīga konkurence. MX2 klasē ir vecuma ierobežojums līdz 23 gadiem, no pagājušā gada uz MXGP klasi vien ir pārnākuši trīs līdz četri spēcīgi braucēji,» norādīja Ivanovs.

Runājot par sezonas iecerēm, Ivanovs pauda vēlmi pārstāvēt Latvijas komandu Nāciju kausā, savukārt vietējā čempionātā mērķi ir visaugstākie.

«Aizpagājušajā sezonā pievīla tehnikas ķibeles, bet pagājušajā gadā neuzvarēju paša vainas dēļ. Šogad vajadzētu izcīnīt Latvijas čempiona titulu. Konkurence tāpat būs spēcīga. Brauks visi igauņi, kuri ir labi braucēji. Latvijas čempionātā viens posms notiks Igaunijā. Domāju, ka tas būs interesanti,» sacīja Ivanovs.

Iepriekšējos piecus gadus Ivanovs brauca ar «Kawasaki», bet tagad jāpielāgojas «Yamaha» motociklam.

«Ir mazliet citādāk - sēdēšanas pozīcija, amortizācija, bet tāpat viss tiek pielāgots katram braucējam atsevišķi. Daļēji esam to jau izdarījuši. Protams, vēl vajag mazliet piestrādāt. Kopumā visam vajadzētu būt labi,» uzskata Ivanovs.

«MX Moduls» braucēji Ivanovs un Sabulis nepilnas divas nedēļas trenējās Itālijā un trīs nedēļas ASV, kur aizvadīja arī reģionālās sacensības.

«Būtu labi, ja būtu vairāk laika, lai pierastu pie jaunā motocikla. Jāmēģina šajā laikā izspiest maksimālais. Jūtos ļoti labi uz jaunā motocikla. Pašam sajūta ir samērā brīva, ka varu braukt. Sacensībās nāk klāt stress, tad būs pavisam citādāk. ASV aizvadījām divas reģionālās sacensības, kur uz motocikla jutos diezgan labi,» pastāstīja Ivanovs.

Pagājušajā sezonā Ivanovs kļuva par Latvijas vicečempionu MX1 klasē, kā arī ieguva čempiona titulu Superkausa seriālā.

Pērn pirms sezonas «MX Moduls» solīja, ka Ivanovs piedalīsies septiņos pasaules čempionāta posmos, taču viņš piedalījās tikai četros, tomēr bija vienīgais Latvijas sportists, kurš brauca prestižākajā MXGP klasē.

Kā zināms, šosezon pēc gada pārtraukuma pasaules čempionāta MXGP klasē gatavojās atgriezties Matīss Karro, taču februāra beigās neilgi pirms sezonas sākuma sportists guva ceļgala traumu.

Karro pērn novembrī noslēdza līgumu ar «24MX Honda» komandu, bet iepriekšējā sezonā viņš pārstāvēja Anglijas komandu «MVR-D Honda», ar kuru piedalījās MX2 klasē sacensībās Lielbritānijā un Baltijā, bet sacensībās Latvijā sportists pārstāvēja «MX Moduls» komandu.

Savukārt pasaules čempionātā MX2 klasē Pauls Jonass («Red Bull KTM Factory Racing») šosezon pēc diviem posmiem kopvērtējumā ir ceturtais.

Jonass pērn aizvadīja pirmo pilno sezonu pasaules čempionātā, līdz pat pēdējam posmam pretendējot uz uzvaru kopvērtējumā, beigās izcīnot MX2 klases pasaules vicečempiona titulu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu