Futbolists par Putina krekla demonstrēšanu saņēmis tikai 5000 eiro sodu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas futbola kluba Maskavas «Lokomotiv» pussargs Dmitrijs Tarasovs par T-krekla ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina attēlu demonstrēšanu saņēmis 5000 eiro lielu naudas sodu, piektdien paziņojusi Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA).

Pirms mēneša, kad «Lokomotiv» UEFA Eiropas līgas 1/16 fināla pirmajā spēlē ar 0:2 viesos zaudēja Turcijas klubam Stambulas «Fenerbahce», Tarasovs pēc spēles, vēl esot uz laukuma, novilka savu formas kreklu, bet zem tā bija T-krekls ar Putina attēlu un uzrakstu «Pats pieklājīgākais prezidents».

UEFA noteikumi paredz, ka organizācijas rīkotajos turnīros ir aizliegta jebkāda veida ideoloģiska, politiska vai reliģioza propaganda. Tāpat noteikumos teikts, ka par cilvēka vai cilvēku grupas cieņas aizskaršanu jebkādā veidā vainīgajam var tikt piešķirta pat desmit spēļu diskvalifikācija.

Tiesa, tagad organizācija paziņojusi, ka Tarasovs saņēmis salīdzinoši pieticīgu naudas sodu 5000 eiro apmērā.

Iepriekš Krievijas mediji ziņoja, ka pati «Lokomotiv» komanda 29 gadus vecajam futbolistam uzlikusi 300 000 eiro lielu naudas sodu, tomēr vēlāk vienības vadība to noliedza.

Tarasovs Maskavas komandai pievienojās 2010.gadā, bet šosezon viņš dažādos turnīros aizvadījis 20 spēles, izceļoties ar vieniem gūtajiem vārtiem.

Kā zināms, starp Krieviju un Turciju kopš pērnā gada nogales valda ļoti saspīlētas attiecības, jo Turcijas gaisa spēki pie Sīrijas robežas 24.novembrī notrieca Krievijas bumbvedēju, kas, kā apgalvo Turcijas puse, bija pārkāpis tās gaisa telpu.

Pats futbolists pēc spēles sacīja, ka šādu T-kreklu izvēlējies, jo ciena Putinu un vēlējies viņu atbalstīt. «Tas ir mans prezidents. Es viņu cienu un gribēju parādīt, ka vienmēr ar viņu esmu kopā,» skaidroja Tarasovs.

Sekojošā abu komandu atbildes spēle Maskavā noslēdzās neizšķirti ar 1:1, kas ļāva «Fenerbahce» sasniegt astotdaļfinālu, kurā gan piekāpās Portugāles vienībai Bragas «Sporting», kas pirms tam iepriekšējā kārtā apturēja Latvijas vārtsarga Andra Vaņina pārstāvēto Šveices vienību «Sion».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu