Sirmais - arī mikroorientēšanās karalis!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Svētdien Mežaparkā ar mikroorientēšanās sacensībām sākās Hansabankas orientēšanās līgas sezona, kurā elites klases orientieristiem trijos posmos būs jāsacenšas par galveno balvu – Hansabankas dāvātajiem Ls 1000. Vīriešu elites grupā sīvā konkurencē triumfēja Latvijas čempions Mārtiņš Sirmais, kamēr sieviešu grupā nepārspējama izrādījās Krievijas valstsvienības orientieriste Tatjana Rjabkina.

Pirmais posms notika Rīgā, Mežaparkā, pulcējot vairāk nekā 270 dalībniekus, kuriem netraucēja ne drēgnais laiks, ne lietus. Par sacensību naglu noteikti jāmin cīņa par uzvaru vīriešu elites grupā.

Visātrākais 5,8 km garajā distancē bija Latvijas nacionālās komandas līderis Mārtiņš Sirmais, kurš tikai par astoņām sekundēm apsteidza garo distanču speciālistu Jāni Krūmiņu un 28 sekundēm – Krievijas valstsvienības sportistu Romānu Rjapolovu.

Sirmais ir viens no tiem sešiem sportistiem, kuriem jāuzvar atlikušajos divos posmos, lai iekostos Ls 1000 vērtajā "pīrāgā".

Viena no sacensību dalībniecēm atzīmējas kontrolpunktā.
Viena no sacensību dalībniecēm atzīmējas kontrolpunktā. Foto: AFI

Sieviešu elites grupā Krievijas nacionālās komandas dalībnieces Tatjana Rjabkina un Irina Petrova neatstāja cerības uz uzvaru mājiniecēm. Rjabkina savu zvaigznes statusu apliecināja vislielākajā mērā, uzvaru izcīnot ar vairāk nekā trīs minūšu pārsvaru pār Petrovu.

Trešo vietu dāmu konkurencē izcīnīja labākā no Latvijas orientieristēm Kristīne Kokina.

Pārējās elites grupās uzvaras izcīnīja Marita Freimane (D18E), Andris Kivlenieks (H18E), Ivars Žarags (H35E) un Ilze Lapiņa (D35E) – visi šie sportisti kopā ar Sirmo un Rjabkinu turpina cīņu par galveno balvu.

Eiropas šorttreka čempions Haralds Silovs - orientierista ādā!
Eiropas šorttreka čempions Haralds Silovs - orientierista ādā! Foto: AFI

Paralēli profesionālo sportistu cīņām norisinājās arī neformāla cīņa (Zvaigžņu grupa), kurā piedalījās absolūtais Eiropas čempions šorttrekā Haralds Silovs un Latvijas rekordists desmitcīņā Jānis Karlivāns. Abi sportisti pirmo reizi dzīvē mežā devās ar orientēšanās karti rokās. Lai arī Haralds distancē bija krietni ātrāks par Jāni, Jānis toties savu spēku apliecināja ar precizitāti un atrada visus kontrolpunktus sekmīgāk. Abi puiši finišēja ar sajūsmu un priecājās par labi pavadīto laiku, aktīvi atpūšoties mežā.

Mikroorientēšanās cikla otrais posms 28. jūnijā notiks "Kāpu" daudzdienu laikā Ventspilī, bet punkts sezonai tiks pielikts 19. oktobrī Turaidas apkaimē Siguldā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu