Uz Latvijas futbola izlasi savainotā Cauņas vietā izsaukts Savaļnieks

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Uz Latvijas futbola izlasi šomēnes gaidāmajām pārbaudes spēlēm savainotā pussarga Aleksandra Cauņas vietā izsaukts Roberts Savaļņieks, atklāja Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses sekretārs Viktors Sopirins.

Latvijas izlases štābs savstarpējā komunikācijā ar Cauņas pārstāvēto Krievijas komandu Maskavas CSKA panāca vienošanos, ka pašreizējā situācijā traumas ārstniecības un tālākās rehabilitācijas nolūkos futbolistam labāk būtu palikt kluba ārstu uzraudzībā un nedoties uz valstsvienības treniņnometni Spānijā.

Pašlaik 23 gadus vecais Savaļnieks pārstāv «SynotTip Virslīgas» futbola čempionāta jaunpienācēju «Riga». Latvijas izlasē pussargs vēl nav spēlējis, lai gan pirms diviem gadiem viņš uz valstsvienību tika izsaukts pirms pārbaudes mača ar Maķedoniju, kurā gan nespēlēja.

Kā zināms, kaut Latvijas izlases pussargs Cauņa guvis kārtējo savainojumu, viņš tika iekļauts kandidātu sarakstā.

Tādējādi Latvijas futbola izlases rindās treniņnometni pirmdien Spānijā sāks 22 futbolisti, bet vēl viena izlases kandidātu sarakstā iekļautā spēlētāja vārds tiks paziņots vēlāk. Netiek izslēgta arī varbūtība, ka šis futbolists pievienosies Latvijas izlasei pēc 25.martā Trnavā paredzētās pārbaudes spēles pret Slovākiju jau treniņnometnē Spānijā. Savukārt 29.martā Latviju gaida pārbaudes mačs ar Gibraltāru.

Pirmo reizi izsaukumu uz Latvijas valstsvienību saņēmis patlaban 24 gadus vecais aizsargs Mārcis Ošs, kurš februārī debitēja Polijas augstākās līgas komandā Zabžes «Gornik», pirmo reizi spēlējot klubā ārpus Latvijas.

Tāpat izsaukumu uz valstsvienību saņēmuši uzbrucēji Deniss Rakels, kurš starpsezonā pievienojās Anglijas pēc spēka otrās līgas komandai «Reading», un Artūrs Karašausks, kurš no Latvijas vicečempiones «Skonto» pārgāja uz vienu no Polijas čempionāta līderēm Glivices «Piast».

Kandidātu sarakstā iekļauts arī aizsargs Vitālijs Jagodinskis, kurš pārstāv UEFA Čempionu līgas komandu Kijevas «Dinamo», taču arī pēc ziemas pārtraukuma viņš ir izīrēts citam Ukrainas klubam Užhorodas «Hoverla».

25.martā paredzēto spēli pret Slovākiju tiešraidē varēs vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā, bet maču pret Gibraltāru pārraidīs vietējā televīzija, un tas būs skatāms arī internetā.

Jūnija sākumā Baltijas kausa izcīņā Latvija tiksies ar Lietuvu un Igauniju, savukārt rudenī Mariana Pahara trenētā valstsvienība sāks 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīru. Latvijas izlase kvalifikācijā spēlēs vienā grupā ar Portugāli, Šveici, Ungāriju, Farēru salām un Andoru.

Savu iepriekšējo maču Latvijas izlase aizvadīja pagājušā gada novembrī, kad izbraukumā neizteiksmīgā mačā ar 0:1 piekāpās Eiropas čempionāta dalībniecei Ziemeļīrijai.

Latvijas izlase šī gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā savā grupā palika pēdējā, sestajā, vietā, desmit mačos četras reizes cīnoties neizšķirti un piedzīvojot sešus zaudējumus. Valstsvienība spēlēja vienā grupā ar Čehiju, Islandi, Turciju, Nīderlandi un Kazahstānu.

Latvijas futbola izlases kandidātu saraksts pirms spēlēm ar Gibraltāru un Slovākiju:

vārtsargi - Andris Vaņins («Sion», Šveice), Pāvels Šteinbors (Ammohostas «Nea Salamis», Kipra), Kaspars Ikstens («Jelgava»);

aizsargi - Kaspars Gorkšs (Prāgas «Dukla», Čehija), Vitālijs Jagodinskis (Užhorodas «Hoverla», Ukraina), Mārcis Ošs (Zabžes «Gornik», Polija), Vladislavs Gabovs (Kelces «Korona», Polija), Gints Freimanis («Jelgava»), Vitālijs Maksimenko («Mattersburg», Austrija), Antons Kurakins («Hamilton Academica», Skotija), Kaspars Dubra (Borisovas BATE, Baltkrievija);

pussargi - Artis Lazdiņš («Jelgava»), Roberts Savaļnieks («Riga»), Artūrs Zjuzins (Orenburgas «Gazovik», Krievija), Jānis Ikaunieks («Metz», Francija), Igors Tarasovs (Belastokas «Jagiellonia», Polija), Oļegs Laizāns («Riga»), Aleksejs Višņakovs («Rīgas Futbola skola»);

uzbrucēji - Deniss Rakels («Reading», Anglija), Artjoms Rudņevs («Hamburger SV», Vācija), Valērijs Šabala (Jablonecas «Pribram», Polija), Artūrs Karašausks (Glivices «Piast»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu