Novickis reabilitējas, un kā vēl! (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ESPN.com

Šorīt agri pēc Latvijas laika Vācijas izlases līderim Dirkam Novickim gūstot 50 punktu, Dalasas "Mavericks" Nacionālās basketbola asociācijas piektajā pusfinālspēlē savā laukumā pārspēja Fīniksas "Suns" un tagad ir vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas finālā.

Rietumu konferences piektajā finālspēlē demonstrējot Maikla Džordana cienīgu spēli un precizitāti, Dirks Novickis palīdzēja "Mavericks" komandai ar 117:101 uzvarēt "Suns" un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzīties vadībā ar 3-2.

Pusfināla sestais mačs notiks Fīniksā.

Šīrīta spēle gāja kā pa viļņiem, jo pēc mājinieku panāktā +13 pirmajā ceturtdaļā nākamajās divās +12 sanāca jau viesiem un tas nozīmēja, ka izšķirīgās 12 minūtes sāksies tikai ar minimālu "Mavericks" pārsvaru.

Tomēr tieši tad savu vareno darbu paveica Novickis, kurš pēdējā ceturtdaļā guva 22 no saviem 50 punktiem, turklāt 15 punktus viņš guva pēc kārtas, kad ceturtdaļas vidū - piecu minūšu laikā - savas komandas pārsvaru no 90:85 palielināja līdz 104:90.

Novicka precizitāte šajā spēlē bija vienkārši izcila - 2p 14/26, 3p 5/6, sm 17/18! Viņa rēķinā vēl arī 12 atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles. 50 gūtie punkti ir jauns "Mavericks" komandas "play off" spēļu rezultativitātes rekords un atkārtots Kobes Braianta šīs sezonas "play off" labākais sasniegums.

Tāda bija Novicka reabilitēšanās pēc izgāšanās sērijas ceturtajā mačā, kas viņam bija viens no sliktākajiem visā sezonā. Vācu snaiperis tajā guva tikai 11 punktu un komanda piedzīvoja zaudējumu.

23 punktus šīrīta uzvarā pievienoja Džošs Hovards, Džerija Stekhausa rēķinā 16 punkti un piecas rezultatīvas piespēles, bet Džeisons Terijs izcēlās ar 14 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Zaudētājiem rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Tims Tomass, bet pa 20 punktiem guva Šons Merions un Stīvs Nešs. Meriona rēķinā arī desmit atlēkušās bumbas, bet Nešs saviem partneriem 11 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu