Bentley brauks Dakārā?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bentley

Dakāra ir vārds, kas saistās ne tik daudz ar Senegālas galvaspilsētu, bet gan ar spīdzinošām apvidus sacensībām, kas agrāk noslēdzās tieši šajā pilsētā un ir saglabājušas nosaukumu, kaut arī nu jau trīs gadus tiek aizvadītas pavisam citā kontinentā, Atlantijas okeāna otrā pusē.

Dakāras rallijreids ir pārbaudījums ne tikai sportistiem, kam divas nedēļas jādzīvo tuksnesī, bet arī tehnikai. Parasti tie ir augstas izturības braucamrīki ar diviem, četriem vai sešiem riteņiem un parasti attiecīgajiem zīmoliem ir pieredze bezceļu braukšanā.

Dakāras maratonrallijs notiek vidē, kur varbūt ir skaisti dabas skati, bet nav ērtību un civilizācijas klātbūtne ir maz jūtama. Tādos apstākļos pat vieglāk pārvietoties ar zirgu, kamieli vai kājām, taču tieši uz šejieni tagad tiecas grezno auto ražotājs Bentley.

Foto: Bentley

Pirmajā brīdī grūti iedomāties bentliju, kurš forsē nepārskatāmas smilšu kāpas un akmens bluķiem klātas kalnu ielejas, taču jaunākās baumas liecina, ka tieši Dakāra ir sacensības, kuru virzienā sācis raudzīties Bentley.

Autoblog.com atzīmē, ka lielā mērā tas saistīts ar Bentley mātes uzņēmuma Volkswagen aiziešanu no Dakāras sacensībām pēc trim secīgām visai pārliecinošām uzvarām un pievēršanās citam autosporta veidam - WRC. Bet, tā kā iepriekšējos gados visai daudz līdzekļu ieguldīts Dakāras programmas īstenošanā, tad visu pilnīgi pamest nebūtu lietderīgi un šeit arī rodas izdevība iesaistīt Bentley zīmolu, jo tas, kā zināms, gatavojas spert kāju grezno SUV segmentā.

Un, lai kādi arī būtu panākumi Dakāras rallijreidā, Bentley apvidnieka kārpīšanās smiltīs varētu stiprināt kompānijas imidžu un piesaistīt jaunu pircēju publiku.

Vēl par labu Bentley nonākšanai Dakārā liecina arī tas, ka, piemēram, Lemānas sacensības, kas arī varētu būt interesantas britu kompānijai un tādas iepriekš jau ir bijušas (2003. gadā izcīnīta uzvara), no Volkswagen koncerna puses jau ir diezgan labi noslogotas - Audi pēdējos gados bijis dominējošais spēks, turklāt tam drīzumā pievienosies visu laiku titulētākais Lemānas zīmols - Porsche.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu