Slovāki izstumj Šveici no astotnieka

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pasaules hokeja čempionāta ceturtdaļfinālā iekļuvusi Slovākijas, (nevis Šveices) izlase, kas F apakšgrupas pēdējā spēlē ar astoņu vārtu pārsvaru uzvarēja Ukrainu.

Slovākijas valstsvienība līdz ar to kļuva par pēdējo ceturtdaļfināla dalībnieci, bet ārpus labāko astotnieka šoreiz palika pēdējos gadus tur tik bieži redzētā Šveice. Ukraina jau pirms šīs spēles bija zaudējusi cerības uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā, bet Šveiciešu vietu tagad pelnīti ir ieņēmuši baltkrievi, kas šodien savstarpējā spēlē pulksteņu ražotājus pārspēja ar 2:1.

Slovākijas izlases labā pirmās trešdaļas 13. minūtē vārtus guva Rihards Kapušs, bet otrajā trešdaļā Dušans Milo, Martins Strbaks, Miroslavs Kovačiks un Milans Bartovičs panāca jau graujošo 5:0 slovāku labā.

Pēdējā trešdaļā Kapušs guva arī savus otros vārtus, bet vēl pa reizei precīzi bija Mihals Hudečs un Milans Jurčina, nodrošinot slovākiem ļoti pārliecinošu uzvaru ar 8:0 un iespēju turpināt cīņu par medaļām.

Ceturtdaļfinālā no E grupas, kurā spēlēja arī Latvija, iekļuva ASV, Kanāda, Somija un Čehija, bet no F grupas - Baltkrievija, Krievija, Slovākija un Zviedrija.

17. maijā un 18. maijā astoņas spēcīgākās komandas tiksies ceturtdaļfināla spēlēs, bet 20. maijā tiks aizvadīti pusfināla mači. Dienu vēlāk būs spēle par trešo vietu un finālmačs, kurā arī tiks noskaidroti 2006. gada pasaules čempioni hokejā.

Ceturtdaļfināla pāri: Kanāda - Slovākija, Zviedrija - ASV, Somija - Baltkrievija, Krievija - Čehija.*

*Visas spēles notiks "Arēna Rīga".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu