''Riga Powerboat Team'' piedalīsies izturība sacensībās Polijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

11. un 12. jūlijā „Riga Powerboat Team” piloti pārbaudīs savas spējas izturības sacensībās World Circuit Endurance Championship, kas norisināsies Polijas pilsētā Augustovā.

Galvenais sacensību etaps paredzēts svētdien no 9:00 līdz 17:00 pēc Polijas laika. Lai cīnītos par pirmo vietu, pilotiem uz maiņām trasē būs jāpavada astoņas stundas. „Riga Powerboat Team” piloti Uvis Slakteris un Mārtiņš Bergholcs komentē, ka šis būs labs pārbaudījums viņu spējām, kā arī noderīgs treniņš gaidāmajām Latvijas čempionāta sacensībām Alūksnē, kuras notiks no 17. līdz 19. jūlijam.

Sestdien sacensību dalībniekiem paredzēti treniņi, kur trīs stundu laikā katram, kurš piedalīsies, jāveic vismaz trīs apļi. Kategorijā, kurā brauc Mārtiņš un Uvis, apļa garums sasniedz 4000 metru (!), kas nozīmē: ja sacensību gaitā nepieciešamības gadījumā vajadzēs tikt līdz komandai, tad tas var būt daudz grūtāk nekā standarta disciplīnā.

Sacensības būs nogurdinošas, kā arī noteikumi ir ļoti strikti. Pilots trasē nedrīkst pavadīt ilgāk kā divas stundas, vai arī nobrauktie apļi netiks ieskaitīti. Par katru sīkāko pārkāpumu paredzēts naudas sods un papildus vismaz 5 apļi. Pēc sacensību finiša līnijas šķērsošanas pilotu motori tiks izķidāti, kā arī obligātas ir dopinga pārbaudes.

Šī būs īsta izturības pārbaude, jo pat stundai pie ūdens formulas stūres ir vajadzīga laba fiziska sagatavotība un enerģija, tā ka vēlam veiksmi un turam īkšķus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu