Okorns: esmu gatavs atkāpties (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Oskars Cirsis, TVNET

Latvijas pagājušās sezonas otrā spēcīgākā basketbola kluba "BK Ventspils" galvenais treneris Gašpers Okorns pēc otrdien piedzīvotās izstāšanās no šīs sezonas ULEB kausa izcīņas turnīra atzina: ja mēneša laikā viņam neizdosies mainīt spēlētāju attieksmi, tad speciālists atkāpšoties no ieņemamā amata.

Otrdien "BK Ventspils" basketbolisti ULEB kausa izcīņas 1/16 fināla atbildes spēlē ar 55:73 piekāpās Bulgārijas klubam "Lukoil Academic" un divu spēļu summā piedzīvoja zaudējumu ar 21 punkta starpību.

"Jau no paša mača sākuma konstatēju, ka kaut kas nav kārtībā, un var teikt, ka šodien gan uzbrukumā, gan aizsardzībā spēlēja tikai viens basketbolists - Džimijs Baksters," Okorns pēc spēles izteicās par spēlētāju attieksmes problēmām. "Pirms atbildīgajām spēlēm šosezon parasti esam labi sagatavojušies, taču šoreiz laukumā nekas nesanāca. Varbūt spēlētāji pārdega, varbūt pārcentās."

Baksters spēlē pret "Academic" guva 29 punktus, bet otrs rezultatīvākais "Ventspils" spēlētājs ar septiņiem (!) punktiem bija Pāvels Veselovs.

"Šobrīd komandā saskatu problēmas psiholoģiskajā ziņā, un tas vairāk attiecas uz Latvijas Basketbola līgas spēlēm; ja man mēneša laikā neizdosies mainīt basketbolistu filozofiju attiecībā uz katra mača svarīgumu, tad atkāpšos no sava amata," stāstīja Okorns. "Šo problēmu pamanīju jau iepriekš, un tā mazāk pat attiecas tieši uz šo spēli ar "Lukoil Academic". Ja kāds domā, ka zaudēt ar trīs punktiem Sofijā [ULEB kausa izcīņas 1/16 fināla pirmajā mačā] vai ar diviem punktiem Viļņā [SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē ar "Lietuvos Rytas"] ir panākums, tad tā ir zaudētāju mentalitāte."

Tomēr "BK Ventspils" komandas galvenais treneris izteicās, ka šosezon ar klubu vēlētos iekļūt SEB BBL četru spēcīgāko komandu vidū.

"Tāds ir mans mērķis, un mazāk svarīgi ir, kurā pozīcijā būsim pēc regulārās sezonas," stāstīja Okorns. "Ja tas neizdosies, būšu ļoti sarūgtināts."

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu