Jonass izcīna piekto vietu pasaules čempionāta otrajā posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Latvijas motokrosa talants Pauls Jonass svētdien izcīnīja piekto vietu jaunās pasaules čempionāta sezonas otrajā posmā, kas norisinās Taizemē, MX2 klasē.

Tikmēr cits latvietis Roberts Justs no «HSF Logistics» komandas posmā izcīnīja 12.pozīciju.

Pirmais brauciens abiem Latvijas sportistiem bija neveiksmīgs, jo jau otrajā līkumā Jonass piedzīvoja sadursmi un krita, turklāt iesaistot vēl vairākus braucējus, tostarp arī Justu. Abi latvieši cīņu turpināja no pēdējām pozīcijām, tomēr Jonass pēc pirmā apļa bija 21., kamēr Justs atradās 16.vietā. Turpinājumā Latvijas motobraucēji pakāpeniski uzlaboja savas pozīcijas, bet desmitajā aplī Jonass apdzina Justu, viņiem ieņemot attiecīgi 12. un 13. vietu. Līdz pirmā brauciena finišam Jonass pakāpās uz devīto vietu, bet Justs finišēja tieši aiz viņa.

Uzvaru pirmajā braucienā izcīnīja Jonasa pārstāvētās komandas «Red Bull KTM Factory Racing» otrs braucējs Džefrijs Herlings no Nīderlandes, kurš finišā par pusminūti apsteidza «Yamaha» krievu motosportistu Aleksandru Tonkovu, kamēr trešais finišēja šveicietis Džeremijs Sīvers, kurš brauc ar «Suzuki» spēkratu.

Turpretī otrais brauciens Jonasam bija jau krietni sekmīgāks, pasaules vicečempionam «izceļot startu» un pirmajos apļos atrodoties līderpozīcijā. Tomēr trases vidusdaļā Herlingss pārņēma vadību, ko izdevās nosargāt līdz pat finišam. Tikmēr Sīvers pamazām deldēja otrajā vietā esošā Jonasa pārsvaru, līdz 15. aplī latvietim nācās atkāpties uz trešo pozīciju, turklāt nākamajā aplī viņam patraucās garām arī brits Makss Enstijs («Husqvarna»). Līdz finišam Jonass paspēja piekāpties arī Tonkovam, otrajā braucienā ieņemot piekto vietu, bet Justs finišēja 13.pozīcijā. Braucienā uzvaru izcīnīja Herlingss, otrais bija Enstijs, bet trešais finišēja Sīvers.

Posmā ar maksimāli iespējamajiem 50 punktiem uzvarēja Herlingss, pa 40 punktiem guva Sīvers un Tonkovs, bet Jonass ar 26 punktiem bija piektais, kamēr Justs izcīnīja 19 punktus, kas viņam deva 12.vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 100 punktiem ir Herlingss, 74 punkti ir Enstijam, kurš par četriem punktiem apsteidz Tonkovu. Jonass ar 68 punktiem ir sestais, bet Justs ar 19 punktiem ieņem 19.vietu.

Justam šis ir pirmais pasaules čempionāta posms šosezon. Sākotnēji viņam bija plānots piedalīties vienīgi Eiropas sacensībās, tomēr šonedēļ viņš aizstāj nelielu traumu guvušo komandas biedru Kalvinu Vlānderenu.

Tikmēr prestižākajā MXGP klasē posmā uzvaru izcīnīja pasaules čempions francūzis Romāns Fevrē, kurš uzvarēja abos braucienos, nopelnot 50 punktus. Savukārt pērnā gada MX2 klases čempions slovēnis Tims Gajsers, kurš pirms nedēļas negaidīti triumfēja Kataras etapā, šoreiz ar 36 punktiem bija otrais, pirmajā braucienā finišējot trešais, bet otrajā ieņemot piekto vietu. Trešais posmā ar 34 punktiem bija Nīderlandes braucējs Žeremī van Horebēks, kurš pirmajā braucienā bija piektais, bet otrajā finišēja pozīciju augstāk.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 92 punktiem ir Fevrē, bet sešus punktus no viņa atpaliek Gajsers, kamēr trešais ar 74 punktiem ir krievu motosportists Jevgēņijs Bobriševs, kurš šajā posmā ieņēma ceturto vietu.

Pasaules čempionātā šosezon paredzēti 18 posmi, no kuriem sestais 1. maijā risināsies Ķegumā, kur tiks aizvadīta Latvijas «Grand Prix» izcīņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu