Eiropas iekarošana Rīgā un Sofijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Oskars Cirsis, TVNET

Pulksten 19.30 pēc mūsu laika dalību Eiropas klubu turnīros šodien vienlaikus turpinās divas Latvijas vīriešu basketbola komandas. "Barons/LMT" savā laukumā "Arēnā Rīga" uzņems "KK Zagreb", savukārt "BK Ventspils" Sofijā mērosies spēkiem ar vietējo "Lukoil Academic".

"Barons/LMT"komandas līderis Armands Šķēle.
"Barons/LMT"komandas līderis Armands Šķēle. Foto: Oskars Cirsis, TVNET

Uz viļņa esošais "Barons/LMT" ir favorīti gaidāmajā FIBA Eiropas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā pret horvātu klubu "KK Zagreb". Sērija ilgs līdz divām uzvarām, un, ja būs nepieciešams arī trešais mačs, tas notiks Rīgā.

"Barona" komanda pēdējā laikā no uzvaras uz uzvaru soļo gan FIBA kausā, gan SEB Baltijas Basketbola līgā, gan arī Latvijas Basketbola līgā. 2008. gadā "baroni" ir izcīnījuši desmit uzvaras 11 spēlēs. Vienīgā neveiksme tika piedzīvota FIBA kausa grupu turnīra pēdējā spēlē ar franču "Cholet" (78:80), kas vairs nespēja ietekmēt komandas vietu turnīra tabulā.

Par vērtīgu komandas papildinājumu ir kļuvis no "Lietuvos Rytas" iegādātais brazīlietis Žoao Paulu Batiste, kurš Baltijas līgas spēlē pret "BK Valmiera" guva 20 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas.

Latvijas vicečempioni "BK Ventspils" nevar lepoties ar tik labu bilanci kā "Barons/LMT". Ventspilniekiem viegli neiet Baltijas līgā, kur sešas uzvaras dod tikai sesto vietu, un arī LBL Kurzemes klubs ir noslīdējis uz trešo vietu.

"BK Ventspils" rezultatīvākais spēlētājs Džimijs Baksters pozitīvas emocijas ieguva LBL Zvaigžņu spēlē, kur triumfēja "Slam dunk" konkursā.
"BK Ventspils" rezultatīvākais spēlētājs Džimijs Baksters pozitīvas emocijas ieguva LBL Zvaigžņu spēlē, kur triumfēja "Slam dunk" konkursā. Foto: Oskars Cirsis, TVNET

Tomēr ULEB kausā ventiņi jau piekto gadu pēc kārtas spēlēs "play off" turnīrā, un 1/16 finālā pret bulgāru "Lukoil Academic" no Sofijas viņiem būs sava laukuma priekšrocības, respektīvi, atbildes spēle pēc nedēļas notiks Ventspilī. Šajā sērijā uzvarētājs tiks noteikts divu spēļu summā.

Ja izdosies pārvarēt augsto "Lukoil" barjeru, tad 1/8 finālā pretim stāsies vēl nopietnāks spēks, visticamāk, Maskavas "Dinamo", kas pirmajā kārtā tiksies ar poļu "Slask" no Vroclavas.

Ar "Lukoil Academic" ULEB kausa priekšsacīkstēs divreiz tikās Rīgas ASK. Sezonas atklāšanas spēlē uzvara Rīgā ar 77:58, Sofijā zaudējums ar 77:93.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu