Eiropas basketbola nākotne vēl miglā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sarunas par Eiropas basketbola klubu turnīru iespējamo reorganizāciju vēl turpinās, un konkrēti lēmumi nav pieņemti, svētdien informēja organizācijas Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas ("FIBA Europe") Komunikāciju nodaļa, noraidot Krievijas sporta laikrakstā "Sport-Express" publicēto informāciju par klubu skaita samazināšanu nākamajā sezonā.

"Starp basketbola organizācijām "FIBA Europe" un ULEB šobrīd risinās sarunas par mūsu rīkoto turnīru nākotni, bet šī sadarbība ir tikai nupat sākusies," teikts paziņojumā. "Kad vienosimies par konkrētiem jautājumiem, tas tiks oficiāli apstiprināts."

Ceturtdien "Sport-Express" ziņoja, ka abas organizācijas ir jau vienojušās, ka ULEB kausa izcīņā nākamajā sezonā komandu skaits varētu tikt samazināts līdz 32. Astoņas komandas, kuras nākamajā sezonā pēc pirmā posma neturpinās cīņu ULEB kausa izcīņā, varētu tikt nosūtītas uz FIBA Eiropas kausa izcīņu, kuras divas finālistes iegūs tiesības jau 2009./2010. gada sezonā startēt ULEB kausa izcīņā.

Vēl laikraksts vēstīja, ka tikšanās laikā nolemts, ka ULEB Eirolīgā nākošajā sezonā startēs 24 komandas, kas nozīmē, ka komandu skaits paliks nemainīgs.

ULEB kausa izcīņā šosezon startēja 54 komandas, turklāt Latviju pirmo reizi pārstāvēja divas vienības - "ASK Rīga" un "Ventspils". "ASK Rīga" neizkļuva no apakšgrupas, bet 1/16 finālā "Ventspils" tiksies ar Bulgārijas klubu "Lukoil Academic".

Abu komandu pirmā 1/16 fināla spēle tiks aizvadīta 19. februārī Sofijā, bet atbildes mačs notiks 26. februārī Ventspilī. Turnīra astotdaļfinālā iekļūs komanda, kas izcīnīs uzvaru divu spēļu summā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu