Čukste nosauc izlases kandidātes

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu basketbola izlases jaunais galvenais treneris Ainārs Čukste piektdien nosauca valstsvienības kandidātes, kas gatavosies šā gada rudenī paredzētajam Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram.

Kandidāšu sarakstā ir 22 basketbolistes, no kurām Latvijas klubus pārstāv tikai piecas - Zane Eglīte, Anita Mikāle, Santa Dreimane, Elīna Zīke un Aija Brumermane.

Kā šodien preses konferencē atklāja sieviešu izlases direktors Edgars Buļs, valstsvienība gatavošanos sāks 3. jūlijā. Līdz 29. jūlijam būs fiziskās sagatavotības un individuālie treniņi. No 30. jūlija līdz 23. augustam paredzēts nodarboties ar taktisko sagatavotību un aizvadīt pārbaudes mačus, bet no 24. augusta līdz 5. septembrim - pirmsspēļu mobilizācijas posmu.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvija spēlēs 6. septembrī viesos ar Slovākiju, 9. septembrī Rīgā uzņems Beļģiju, 16. septembrī - Slovākiju, bet 20. septembrī viesosies Beļģijas laukumā. Mājas spēles Latvijas sieviešu izlase plāno aizvadīt "Arēnā Rīga".

Pirmie pārbaudes mači būs turnīrs Viļņā no 30. jūlija līdz 1. augustam. Bez Latvijas un mājinieces Lietuvas turnīrā vēl startēs Polija un Čehija vai Krievija. No 5. augusta līdz 7. augustam paredzēts turnīrs Rīgā, augusta vidū - Baltijas kausa izcīņa Zviedrijā, bet no 17. augusta līdz 22. augustam - turnīrs Itālijā. 30. augustā paredzēta pēdējā pārbaudes spēle - Rīgā ar Somiju vai Baltkrieviju.

Čukste jaunajā amatā tika apstiprināts ceturtdien Latvijas Basketbola savienības valdes sēdē.

Čukste bijis Latvijas U-16, U-18 un U-20 sieviešu izlašu galvenais treneris, bet no 2002. līdz 2003. gadam - arī pieaugušo izlases trenera palīgs.

Čukstes vadībā pagājušajā vasarā Latvijas U-20 meiteņu basketbola izlase Eiropas čempionātā izcīnīja bronzas medaļas. Tās bija pirmās medaļas sporta spēļu komandām kopš Latvijas neatkarības atgūšanas.

Latvijas čempionātā Čukstes vadībā "TTT/Rīga" basketbolistes četras reizes kļuvušas par Latvijas čempionēm.

2005. gada jūnijā no Latvijas sieviešu izlases trenera amata aizgāja Armands Krauliņš, kura vietā iecelts Raivo Otersons. Viņa vadībā izlase izcīnīja sesto vietu Eiropas čempionātā, bet līgums ar Otersonu pagarināts netika.

"Es apzinos, ka ar tik augsta līmeņa komandām vēl neesmu strādājis," šodien preses konferencē atzina Čukste. "Protams, ka sasniegumi ar U-20 sieviešu komandu ir vairojuši pārliecību, ka manas trenera idejas un metodes dod rezultātu. Pamatā turpināšu strādāt kā līdz šim, realizējot izstrādāto koncepciju. Mērķis paliek iepriekšējais - nodrošināt piedalīšanos Eiropas čempionāta finālturnīrā."

"Esmu apmierināts, ka arī Latvijas nacionālajām izlasēm mēs arvien jaunas un jaunas treneru rezerves atrodam tepat Latvijā," prieku pauda LBS prezidents Ojārs Kehris. "Protams, gan man, gan LBS valdei bija jāņem vērā, ka tik augsta līmeņa komandu Ainārs gatavos pirmo reizi, tāpēc pagaidām līgumu slēdzam uz šo sezonu, bet ar lielām cerībām turpināt darbu jau Eiropas čempionāta finālturnīrā Itālijā."

Latvijas izlases kandidātes:

Ilze Ose-Hlebovicka, Zane Eglīte, Anda Eibele, Anita Mikāle, Agnija Reke, Anete Jēkabsone, Santa Dreimane, Aiga Bautre, Elīna Zīke, Dina Pīterniece, Gunta Baško, Līna Lisnere, Laine Kurpniece, Dace Brumermane, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Teilāne, Anita Teilāne, Aija Brumermane, Inga Kvasņika, Lāsma Jēkabsone, Evija Āzace.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu