Silovs varētu kļūt par absolūto Eiropas čempionu šorttrekā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc viena no labākajiem Eiropas šorttrekistiem francūža Tibo Fokonē pieķeršanas dopinga lietošanā Latvijas sportists Haralds Silovs varētu kļūt par šā gada absolūto Eiropas čempionu.

Fokonē organismā konstatētas aizliegtās vielas

Nedēļas nogalē paziņots, ka Fokonē pozitīvas bijušas pagājušā gada 20.decembrī ņemtās dopinga analīzes. Sportista organismā konstatēta aizliegtā viela tuaminoheptāns, kas bijusi ārsta izrakstītās pretiesnu zālēs.

Starptautiskās Slidošanas asociācijas (USI) Antidopinga komisija jau diskvalificējusi sportistu uz 18 mēnešiem, bet viņš paziņojis, ka iesniegs apelāciju.

26 gadus vecā sportista diskvalifikācija tiks skaitīta no pagājušā gada 27.decembra.

FFSG klusē

Francijas Ledus sporta federācija (FFSG) pagaidām nav izskaidrojusi, kas notiks ar Fokonē sasniegtajiem rezultātiem laika posmā no pagājušā gada 3.decembrim līdz šā gada 20.martam.

Šā gada janvārī notikušajā Eiropas čempionātā Fokonē kļuva par absolūto čempionu, apsteidzot Haraldu Silovu.

Tāpat Silovs izcīnīja sudrabu 1000 metru slidojumā, bija trešais 500 metru distancē un ceturtais 1500 metru sacensībās.

Ja tiks anulēti Fokonē rezultāti, Silovs kļūs par absolūto Eiropas čempionu, kā arī čempionu 1000 metros. Vēl latvietis izcīnīs sudrabu 500 metru distancē un bronzu 1500 metru sacensībās.

Fokonē Eiropas čempionātā uzvarēja pilnīgi visās distancēs

Arī iepriekš Eiropas čempionātos šorttrekā Silovs startējis sekmīgi - 2008.gadā viņš kļuva par absolūto čempionu, bet gadu vēlāk daudzcīņas ieskaitē palika otrais.

Šogad Silovs startēs tikai ātrslidošanas sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu