Karro arī šogad pārrāvis ceļgala krusteniskās saites

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bavo Svijgers

Latvijas motokrosa braucējam Matīsam Karro pēc padziļinātām medicīniskajām pārbaudēm konstatēts ceļgala krustenisko saišu plīsums, otrdien paziņoja sportista pārstāvētā komanda «24MX Honda».

Par Karro gūto savainojumu tika vēstīts jau vakar, kad tika ziņots, ka nopietnas ceļgala traumas dēļ motosportists vairākus mēnešus nevarēs startēt. Otrdien komanda ziņo, ka pēc medicīniskajām pārbaudēm Beļģijā konstatēts, ka Karro ir pārrautas ceļgala krusteniskās saites, kā arī traumēts menisks.

Paredzams, ka Karro nevarēs kāpt uz motocikla divus līdz trīs mēnešus.

Zīmīgi, ka līdzīgu traumu viņš guva arī pērn februārī, bet tas notika mēneša sākumā. Toreiz viņš paspēja atgriezties sacensību apritē uz 1.maijā notikušo Superkausa seriāla posmu, bet visas sezonas garumā augstvērtīgu sniegumu tā arī nespēja demonstrēt, tomēr viņam nebija konkurētspējīgas tehnikas. Šogad tieši 1.maijā Ķegumā risināsies pasaules čempionāta posms, bet paredzams, ka viens no mājinieku favorītiem nespēs tajā piedalīties.

«Vēl bija neliela cerība, ka savainojums nebūs tik nopietns un varēšu startēt Katarā vai nedēļu vēlāk Taizemē. Diemžēl šīs nav ziņas, kādas gribēju dzirdēt. Tiešām cerēju atgriezties MXGP pasaules čempionātā pēc gada pārtraukuma. Tagad man jāiet cauri rehabilitācijai. Tas ir grūti, bet tā nu tas ir,» paziņojumā citēts Karro.

Traumu Karro guva pagājušajā nedēļas nogalē notikušajās sacensībās Francijā, kurās izcīnīja sesto vietu. Kā vēsta sportista preses pārstāvis Mārtiņš Jankovskis, pēdējā braucienā Karro ar taisnu kāju atsities pret zemi. Šajā braucienā, lai lieki neriskētu, tika nolemts izstāties, bet vēlāk atklātas nopietnas problēmas.

Kā zināms, Karro pērnā gada novembrī noslēdza līgumu ar «24MX Honda» komandu, kuras rindās pēc gada pārtraukuma gatavojās atgriezties pasaules čempionātā MXGP klasē. Čempionāta pirmais posms notiks šīs nedēļas beigās Losalas trasē, Katarā.

Tāpat traumu guvis arī otrs «24MX Honda» komandas braucējs Kens de Dikers, tāpēc vienībai šobrīd nav braucēju, kuri varētu startēt pasaules čempionāta pirmajā posmā.

Karro šī nav pirmā reize, kad smagas traumas dēļ nāksies ilgstoši ārstēties. Arī pērn viņš savainoja ceļgala krusteniskās saites, 2013.gadā viņam vairākus pasaules čempionāta posmus nācās izlaist plaukstas locītavas traumas dēļ, bet 2012.gadā viņš guva smagu mugurkaula traumu.

Pasaules čempionātā šosezon paredzēti 18 posmi, no kuriem sestais 1.maijā risināsies Ķegumā, kur tiks aizvadīta Latvijas «Grand Prix» izcīņa. Šosezon otro pilno sezonu pasaules čempionāta MX2 klasē aizvadīs pērnā gada šīs klases pasaules vicečempions Pauls Jonass, kurš līdz ar to sezonas pirmajā posmā būs vienīgais Latvijas pārstāvis.

Iepriekšējā sezonā Karro pārstāvēja Anglijas komandu «MVR-D Honda», ar kuru piedalījās MX2 klasē sacensībās Lielbritānijā un Baltijā, bet sacensībās Latvijā viņš pārstāvēja «MX Moduls» komandu. Pērn pasaules čempionāta posmos Karro nestartēja.

Savukārt 2014.gadā viņš aizvadīja veiksmīgāko sezonu karjerā, jo latviešu braucējs pasaules čempionātā prestižākās MXGP klases kopvērtējumā izcīnīja augsto 13.vietu. Tikmēr Anglijas motokrosa čempionātā Karro pirmo reizi karjerā kļuva par čempionu MX2 klasē.

Karro 2008.gadā kļuva par pasaules junioru čempionu 125 kubikcentimetru klasē. Motobraucējs ir arī deviņkārtējs Latvijas motokrosa čempions dažādās ieskaišu klasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu